Απίθανη vegan τούρτα σοκολάτα φουντούκι-Vegan chocolate hazelnut cake, by “the veggie sisters”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά(8-10 κομμάτια):
για τη βάση:
1 φλ. ωμά φουντούκια
1 φλ. χουρμάδες, ψιλοκομμένοι κ μουλιασμένοι για 10 λεπτά
1 φλ. βρώμη
1 κ.σ. γάλα (σόγιας)
4 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

 

Απίθανη vegan σοκολατένια τούρτα

Απίθανη vegan τούρτα σοκολάτα φουντούκι

για τη γέμιση:
400 γρ. ωμά φουντούκια
, μουλιασμένα για 30 λεπτά
250 ml γάλα σόγιας
1/3 φλ. σιρόπι σφενδάμου
200 γρ. σοκολάτα
1 κ.σ. κρέμα καρύδας

Απίθανη vegan σοκολατένια τούρτα

Απίθανη vegan τούρτα σοκολάτα φουντούκι

για την επικάλυψη:
250 ml κρέμα καρύδας
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. κακάο
50 γρ. κοπανισμένα φουντούκια

 

Εκτέλεση:

Για τη βάση:
Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα φουντούκια. Προσθέτω τη βρώμη. Μετά τους χουρμάδες κ ανακατεύω. Στο τέλος προσθέτω το κακάο, το γάλα, το σιρόπι κ χτυπώ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζω ένα τσέρκι σε μια πιατέλα και απλώνω το μείγμα πάνω. Με τα δάχτυλα το ανοίγω κ το πατικώνω ώστε να δημιουργηθεί μια ωραία βάση. Τη βάζω στο ψυγείο να σφίξει.
Για τη γέμιση:
Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα φουντούκια ώσπου να γίνουν σκόνη. Προσθέτω το γάλα κ το σιρόπι κ τα χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Αν είναι μικρό, κ’αντε τη διαδικασία σε δόσεις! Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί κ προσθέτω την κρέμα καρύδας. Χύνω τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα με τα φουντούκια κ ανακατεύω καλά. Απλώνω τη γέμιση πάνω στην παγωμένη πια βάση κ ξαναβάζω στο ψυγείο.
για την επικάλυψη:
Χτυπώ σε ένα μπολ όλα τα υλικά κ περιχύνω με αυτό το μείγμα την τούρτα μου. Με μια σπάτουλα το απλώνω καλά κ γαρνίρω με τα φουντούκια. Βάζω το γλυκό μου στο ψυγείο να σφίξει κ κάνω υπομονή μέχρι την επόμενη ημέρα για να δοκιμάσω. Καλή σας απόλαυση!
Προσαρμοσμένη από εδώ

 

http://theveggiesisters.gr/tourta-sokolata-fountouki/

 

Vegan chocolate hazelnut cake

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ιngredients (serves 8-10):
for the crust:
1 raw hazelnuts
1 cup dates
1 cup oats (gf)
1 Tbsp (soy) milk
4 Tbsp cocoa powder
1 Tbsp maple syrup

Απίθανη vegan σοκολατένια τούρτα

Απίθανη vegan τούρτα σοκολάτα φουντούκι

for the filling:
400 gr. raw hazelnuts, soaked for 30 minutes
250 ml soy milk
1/3 cup maple syrup
200 gr. chocolate
1 Tbsp coconut cream

Απίθανη vegan σοκολατένια τούρτα

Απίθανη vegan τούρτα σοκολάτα φουντούκι

for the frosting:
250 ml coconut cream
3 Tbsp icing sugar
3 Tbsp cocoa powder
50 gr. raw hazelnuts, chopped

Απίθανη vegan σοκολατένια τούρτα

Απίθανη vegan τούρτα σοκολάτα φουντούκι

Instructions:

For the crust:
Pulse hazelnuts in a blender until perfectly ground. Add oats and then dates. Pulse again. Finally add cocoa, milk, syrup until well combined. Press this mixture into the bottom of a springform tin and put it in the fridge.
For the filling:
Pulse hazelnuts in a blender until ground to flour. Add milk and syrup and pulse again. Work on batches if the blender is small. Melt chocolate in a baine marie. Add coconut cream and stir. Pour melted chocolate in the hazelnut mixture and fold in. Spread the filling over the cold crust and put the cake back in the fridge.
For the frosting:
In a bοwl combine all the ingredients and whisk well. Pour the frosting over the cake and spread it evenly with a spatula. Garnish with hazelnuts and refridgerate. Allow the cake to set before serving (overnight). Be patient and enjoy a huge slice the next day! You deserve it!
Αdapted from here

 

http://theveggiesisters.gr/vegan-chocolate-hazelnut-cake/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *