VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
IONSWEETS.GR

Μια τούρτα υπερπαραγωγή!!!

Μια τούρτα απόλαυση και για τον ουρανίσκο και για τα μάτια!

Μια σχετικά εύκολη τούρτα για να την γευτείτε την περίοδο της νηστείας.

Δεν έχει πραγματικά τίποτα να ζηλέψει από την κανονική black forest!

Φυσικά μπορούμε να την φτιάξουμε και αρτήσιμη χρησιμοποιώντας ζωική κρέμα γάλακτος.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι οδηγίες βήμα- βήμα.



Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

  • 3 φλ. αλεύρι
  • ¾ φλ. σπορέλαιο
  • 2/3  φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλ. νερό
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1/3 φλ. κακάο
  • 2 βανίλιες
  • 2 μπέικιν
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα:

  • 1 φυτική κρέμα (500 ml)
  • 5-6 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια

Για την σάλτσα βύσσινο:

  • 1 κονσέρβα βύσσινο
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • ½ φλ. ζάχαρη

Για το σιρόπι:

  • 1 φλ. νερό
  •      3/4 φλ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. λικέρ βύσσινο

Για τη επικάλυψη: 1 κουβερτούρα ψιλοκομμένη σε νιφάδες (125 γρ)

Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι:

  1. Αναμειγνύουμε τα υγρά υλικά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε και α στερεά υλικά και ανακατεύουμε να δημιουργηθεί το μείγμα.
  3. Χωρίζουμε σε 3 μέρη το μείγμα. Βάζουμε το ένα μέρος σε ταψάκι 26 εκ. με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 15 λεπτά το κάθε ταψάκι. Αν θέλετε μπορείτε να το ψήσετε και όλο μαζί το μείγμα για 45-50 λεπτά. Αφού κρυώσει καλά το κόβετε σε 3 παντεσπάνια.
  4. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν συναρμολογήσουμε την τούρτα.

 

Για την σαντιγί:

  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος.
  2. Όταν αρχίσει ελαφρώς να πήζει ρίχνουμε την βανίλια και σταδιακά την άχνη.
  3. Αυξάνουμε ταχύτητα και χτυπάμε μέχρι να πήξει σαν σαντιγί. Την βάζουμε με μεμβράνη στο ψυγείο.

 

Για την σάλτσα:

  1. Στραγγίζουμε τα βύσσινα από την κονσέρβα.
  2. Βάζουμε το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  3. Ρίχνουμε και την ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  4. Κατεβάζουμε από την φωτιά. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε και τα βύσσινα και ανακατεύουμε. 
  5. Αν θέλετε και βιάζεστε μπορείτε να παραλείψετε αυτό το στάδιο και να χρησιμοποιήσετε τα βύσσινα κατ΄ευθείαν από το βάζο.

 

Για το σιρόπι:

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά και τα ζεσταίνουμε.
  2. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε το μάτι, αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
  3. Όταν το χρησιμοποιήσουμε να είναι ελαφρώς ζεστό.

 

Συναρμολόγηση:

  • Βάζουμε στον πάτο της βάσης ένα παντεσπάνι.
  • Με ένα πινέλο το βρέχουμε με σιρόπι.
  • Απλώνουμε σαντιγί ομοιόμορφα.
  • Πασπαλίζουμε με λίγες νιφάδες σοκολάτας.
  • Βάζουμε μια στρώση από την σάλτσα βύσσινο.
  • Βάζουμε το άλλο παντεσπάνι.
  • Πιέζουμε λίγο προς τα κάτω.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
  • Βάζουμε και το τελευταίο παντεσπάνι.
  • Το βρέχουμε με το σιρόπι.
  • Απλώνουμε από πάνω και στα πλαϊνά την σαντιγί με μια σπάτουλα (Δεν μας ενδιαφέρει να είναι ομοιόμορφα).
  • Στα πλαϊνά απλώνουμε τις νιφάδες με την παλάμη μας (βάζουμε λίγες νιφάδες στην παλάμη και ακουμπάμε ελαφρώς στα τοιχώματα).
  • Από πάνω γαρνίρουμε με λίγα βύσσινα.

 

 

http://www.foodstates.gr/2014/03/black-forest.html

 

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *