Τούρτα με σοκολάτα και πτι μπερ- Chocolate and petit beurre biscuits Cake, by Gabriel Nikolaidis and the Cool artisan !
H απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή για τούρτα παιδικού πάρτι! Και για μεγάλους αν δεν φοβάσαι τις θερμίδες!
This is the absolute chocolate cake for a kids party! For adults too, if calories don’t scare you
Υλικά
Για την κρέμα
- 500 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 300 γρ. νερό
- 8 κρόκοι αυγών
- 80 γρ. κορν φλάουρ
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
- 200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
Μπισκότα
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 100 γρ. νέρο
- 50 γρ. κονιάκ ή χυμός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Κρέμα
- Ρίχνουμε το νερό, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με το κορν φλάουρ και ελάχιστο από το μείγμα γάλακτος (δε χρειάζεται να έχει ζεσταθεί), τόσο όσο να διαλυθούν καλά οι κρόκοι.
- Λίγο πριν πάρει βράση το μείγμα της κατσαρόλας ρίχνουμε το 1/3 μέσα στο μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε γρήγορα το μείγμα πάνω στη φωτιά εως ότου δέσει και αρχίζει να κοχλάζει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά έως ότου λιώσει η κουβερτούρα.
Μπισκότα- Συναρμολόγηση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το νερό και το κονιάκ ή το χυμό.
- Βουτάμε ένα-ένα τα πτι μπερ στο μείγμα αυτό και τα στρώνουμε μέσα σε ένα τσέρκι το οποίο έχουμε ακουμπήσει σε μια πιατέλα.
- Καλύπτουμε με αυτά όλο τον πάτο, χωρίς να αφήσουμε κενά. Απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα λίγη από την κρέμα, φτιάχνοντας μια λεπτή στρώση.
- Συνεχίζουμε βάζοντας εναλλάξ στρώσεις μπισκότων και κρέμας έως ότου να τελειώσουν τα υλικά.
- Τελειώνουμε με κρέμα.
- Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου δύο ώρες πριν σερβίσουμε.
- Για να ξεφορμάρουμε, ζεσταίνουμε ελαφρώς το τσέρκι με πιστολάκι μαλλιών και τραβάμε το τσέρκι προς τα επάνω
Tip: Αν την κάνεις για παιδικό πάρτι, μπορείς να διακοσμήσεις με πολύχρωμα σοκολάτακια όπως έκανα κι εγώ
Ingredients
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
For the cream
- 500 gr. sweetened milk
- 300 gr. water
- 8 egg yolks
- 80 gr. cornflour
- 200 gr. cream with 35% -36% fat
- 200 gr. dark chocolate with 50% -55% cocoa, chopped
- zest of 1 orange
Cookies
- 1 packet of petit beurre biscuits
- 150 gr. sweetened milk
- 100 gr. Water
- 50 gr. brandy or orange juice
Directions
For the Cream
- Pour water, cream and zest in a pot and put it on medium heat.
- Mix the egg yolks with the cornflour and one spoon of the milk mixture (it does not need to be hot) in a bowl.
- Just before the mixture in the pot reaches the boiling point add 1/3 of the egg yolks mixture, stir well and pour back in the pot.
- Stir the mixture over the heat until thickens and begins to boil.Remove from the heat and add the chopped chocolate.
- Stir well until the chocolate melts.
Biscuits-Assembling
- In a bowl, mix the condensed milk with water and brandy or juice.
- Dip one by one all the petit beurre biscuits and lay them on the base of a hoop which that has touched on the platter.
- Cover the whole base using petit beurre biscuits, leaving no gaps.
- Spread over the cookies a little of the cream, making a thin layer.
- Continue making alternate layers of cookies and cream until you run out of materials.
- Finish with cream.
- Allow the cake to cool in the refrigerator for about two hours before serving.
- You may use a hair dryer to remove the hoop more easily.
Τip: You may decorate with colorful chocolate candies for a kids party
Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου από το περιοδικό Γλυκές Αλχημείες
Serve With Love
http://coolartisan.net/2014/06/25/chocolate-and-petit-beurre-biscuits-cake/
Αφήστε μια απάντηση