Τούρτα με σοκολάτα και πτι μπερ- Chocolate and petit beurre biscuits Cake, by Gabriel Nikolaidis and the Cool artisan !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

H απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή για τούρτα παιδικού πάρτι! Και για μεγάλους αν δεν φοβάσαι τις θερμίδες!

This is the absolute chocolate cake for a kids party! For adults too, if calories don’t scare you

Υλικά

Για την κρέμα

  • 500 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γρ. νερό
  • 8 κρόκοι αυγών
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο

Μπισκότα

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. νέρο
  • 50 γρ. κονιάκ ή χυμός πορτοκαλιού

Τούρτα σοκολάτα με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα, συνταγή , στέλιος Παρλιάρος, Γλυκές Αλχημείες,Chocolate and petit beurre biscuits Cake, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Εκτέλεση

Κρέμα

  • Ρίχνουμε το νερό, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με το κορν φλάουρ και ελάχιστο από το μείγμα γάλακτος (δε χρειάζεται να έχει ζεσταθεί), τόσο όσο να διαλυθούν καλά οι κρόκοι.
  • Λίγο πριν πάρει βράση το μείγμα της κατσαρόλας ρίχνουμε το 1/3 μέσα στο μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε γρήγορα το μείγμα πάνω στη φωτιά εως ότου δέσει και αρχίζει να κοχλάζει.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά έως ότου λιώσει η κουβερτούρα.

Μπισκότα- Συναρμολόγηση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το νερό και το κονιάκ ή το χυμό.
  • Βουτάμε ένα-ένα τα πτι μπερ στο μείγμα αυτό και τα στρώνουμε μέσα σε ένα τσέρκι το οποίο έχουμε ακουμπήσει σε μια πιατέλα.
  • Καλύπτουμε με αυτά όλο τον πάτο, χωρίς να αφήσουμε κενά. Απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα λίγη από την κρέμα, φτιάχνοντας μια λεπτή στρώση.
  • Συνεχίζουμε βάζοντας εναλλάξ στρώσεις μπισκότων και κρέμας έως ότου να τελειώσουν τα υλικά.
  • Τελειώνουμε με κρέμα.
  • Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου δύο ώρες πριν σερβίσουμε.
  • Για να ξεφορμάρουμε, ζεσταίνουμε ελαφρώς το τσέρκι με πιστολάκι μαλλιών και τραβάμε το τσέρκι προς τα επάνω

Tip: Αν την κάνεις για παιδικό πάρτι, μπορείς να διακοσμήσεις με πολύχρωμα σοκολάτακια όπως έκανα κι εγώ

Τούρτα σοκολάτα με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα, συνταγή , στέλιος Παρλιάρος, Γλυκές Αλχημείες,Chocolate and petit beurre biscuits Cake, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Ingredients

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

For the cream

  • 500 gr. sweetened milk
  • 300 gr. water
  • 8 egg yolks
  • 80 gr. cornflour
  • 200 gr. cream with 35% -36% fat
  • 200 gr. dark chocolate with 50% -55% cocoa, chopped
  • zest of 1 orange

Cookies

  • 1 packet of petit beurre biscuits
  • 150 gr. sweetened milk
  • 100 gr. Water
  • 50 gr. brandy or orange juice

Τούρτα σοκολάτα με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα, συνταγή , στέλιος Παρλιάρος, Γλυκές Αλχημείες,Chocolate and petit beurre biscuits Cake, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Directions

For the Cream

  • Pour water, cream and zest in a pot and put it on medium heat.
  • Mix the egg yolks with the cornflour and one spoon of the milk mixture (it does not need to be hot) in a bowl.
  • Just before the mixture in the pot reaches the boiling point  add 1/3 of the egg yolks mixture, stir well and pour back in the pot.
  • Stir the mixture over the heat until thickens and begins to boil.Remove from the heat and add the chopped chocolate.
  • Stir well until the chocolate melts.

Biscuits-Assembling

  • In a bowl, mix the condensed milk with water and brandy or juice.
  • Dip one by one all the petit beurre biscuits and lay them on the base of a hoop which that has touched on the platter.
  • Cover the whole base using petit beurre biscuits, leaving no gaps.
  • Spread over the cookies a little of the cream, making a thin layer.
  • Continue making alternate layers of cookies and cream until you run out of materials.
  • Finish with cream.
  • Allow the cake to cool in the refrigerator for about two hours before serving.
  • You may use a hair dryer to remove the hoop more easily.

Τip: You may decorate with colorful chocolate candies for a kids party

Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου από το περιοδικό Γλυκές Αλχημείες

Serve With Love

http://coolartisan.net/2014/06/25/chocolate-and-petit-beurre-biscuits-cake/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *