Τούρτα σοκολάτας με γκανάζ σοκολάτας- Chocolate Cake with Chocolate Ganache, by Akis and akispetretzikis.com!

Συστατικά

Για το κέικ

  • 1 αυγό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 170 γρ. γιαούρτι
  • 40 γρ. σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. καφέ φίλτρου (έτοιμο καφέ, όχι 120 γρ σκόνη καφέ)
  • 50 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • φρέσκιες φράουλες ή άλλο φρούτο της επιλογής σας

Για τη γκανάζ

  • 260 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή κάποιο λικέρ

 

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

2 ώρες
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

12
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb

 

 

 

Για το κέικ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Αλευροβουτυρώνουμε 2 στρογγυλά ταψάκια με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα, το αυγό, τη ζάχαρη και το γιαούρτι.
  • προσθέτουμε και το λάδι και ανακατεύουμε επίσης. Προσθέτουμε τη βανίλια, τον καφέ, το κακάο και ανακατεύουμε επίσης.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε ανακατέψει με τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό ακόμα με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο και το βάζουμε στα δύο ταψάκια.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν τη βάλουμε μέσα.
  • Αφήνουμε 5 λεπτά στο ταψάκι και μετά το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει.

Για τη γκανάζ

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι σχεδόν να βράσει και την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα που την έχουμε σε ένα μπολ.
  • Αφήνουμε για 1 λεπτό και μετά την ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε και τη βανίλια ή το ποτό.
  • Για τη συναρμολόγηση απλώνουμε μαρμελάδα ανάμεσα στα 2 παντεσπάνια και σκεπάζουμε με την γκανάζ. Διακοσμούμε με τις φράουλες.

 

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/toyrtes/toyrta-sokolatas-me-gkanaz-sokolatas

Chocolate Cake with Chocolate Ganache

Ingredients

For cake:

  • 1 egg
  • 200 g granulated sugar
  • 170 g yogurt (preferably Greek)
  • 40 g vegetable oil
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 120 g filter coffee
  • 50 g cocoa powder
  • 120 g all-purpose flour
  • 1 teaspoon baking soda
  • ½ teaspoon baking powder
  • ½ teaspoon salt
  • 150 g strawberry jam
  • fresh strawberries

For ganache:

  • 260 g dark chocolate couverture, finely chopped
  • 180 g heavy cream
  • 1 teaspoon vanilla extract or your choice of liqueur

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

2 hours
Preparation Time
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

12
Portion(s)
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Difficulty
Method

                                                                                                             Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb

For the cake:

  • Preheat oven to 180* C (350* F) Fan.
  • Grease and flour two 20 cm round cake pans.
  • Whisk the egg, sugar and yogurt together in a bowl. Add the oil and continue whisking. Add the vanilla extract, coffee and cocoa powder. Whisk until all of the ingredients are completely incorporated in the mixture.
  • Combine the flour with the baking soda, baking powder and salt in a separate bowl. Add to the cake batter.
  • Whisk for another minute.
  • Divide the mixture between the 2 cake pans.
  • Bake for 25 minutes or until you insert a toothpick into the cake and it comes out clean and dry.
  • Remove from oven and allow to cool for 5 minutes in the cake pans. Turn out from cake pans onto a wire rack to cool completely.

For the ganache:

  • Heat the heavy cream until it almost comes to a boil.
  • Put chocolate in a bowl. Add heated heavy cream.
  • Let it sit for 1 minute and then stir until a smooth mixture is formed. Add the vanilla extract or liqueur.
  • To assemble, spread the jam between the 2 cakes and cover with chocolate ganache.
  • Decorate with fresh strawberries.

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *