DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet
Συστατικά

Για το παντεσπάνι

  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 90 γρ. κακάο
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 5 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. γιαούρτι

Για τη βουτυρόκρεμα

  • 500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. κουβερτούρα

Για το σερβίρισμα

  • 400 γρ. dulce de leche
  • 50 γρ. pretzels
  • 10 καραμέλες βουτύρου
  • 10 μικρές βάφλες
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 30 γρ. τρουφάκια σοκολάτας

Βρείτε όλα τα υλικά της συνταγής εδώ: http://mikk.ro/1gE

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το παντεσπάνι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά το μπέικιν, το κακάο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να προσθέσουμε το επόμενο.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι και τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βουτυροκακαώνουμε τρείς στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 20 εκ. και μοιράζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  • Αν δεν έχουμε 3 ίδιες φόρμες, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25×35 εκ. και μόλις ψηθούν κόβουμε 3 ίδια κομμάτια με ένα κουπάτ.

Για τη βουτυρόκρεμα

  • Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, την προσθέτουμε στη βουτυρόκρεμα και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

  • Απλώνουμε λίγο από τη βουτυρόκρεμα στην πιατέλα σερβιρίσματος ώστε να κολλήσει πάνω το ένα παντεπάνι. Βάζουμε, το λιγότερο όμορφο εμφανισιακά, στη βάση.
  • Βάζουμε το 1/3 από τη βουτυρόκρεμα από πάνω και απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια από το παντεσπάνι.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. dulce de leche και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
  • Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, το 1/3 από τη βουτυρόκρεμα και 1 κ.σ. dulce de lecheΑκολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το τρίτο παντεσπάνι.

Για το σερβίρισμα

  • Διακοσμούμε με τις βάφλες σπασμένες, τα pretzel και τις καραμέλες.
  • Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά στα 800 Watt.
  • Περιχύνουμε πάνω από την τούρτα με τη λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με τα τρουφάκια.

Διατροφικός πίνακας

Διατροφική αξία ανά 100 γρ.

453
Θερμίδες (kcal)
23 %
27.4
Λιπαρά (γρ.)
39 %
17.0
Κορ.Λίπη (γρ.)
85 %
45.0
Υδατ/κες (γρ.)
17 %
33.1
Σάκχαρα (γρ.)
37 %
4.9
Πρωτεΐνη (γρ.)
10 %
2.1
Φυτικές Ίνες (γρ.)
8 %
0.34
Αλάτι
(γρ.)
6 %

*Με βάση την προσλαμβανόμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

Chocolate caramel cake!

Ingredients

For sponge cake

  • 1 tablespoon baking powder
  • 90 g cocoa powder
  • 400 g self-rising flour
  • 400 g butter, at room temperature
  • 400 g granulated sugar
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 5 eggs, medium, at room temperature
  • 90 g Greek strained yogurt

For buttercream frosting

  • 500 g butter, at room temperature
  • 40 g icing sugar
  • 1 teaspoon icing sugar
  • 100 g dark chocolate couverture

To serve

  • 400 g dulce de leche
  • 50 g pretzels
  • 10 butter candy
  • 10 small waffles
  • 100 g dark chocolate couverture
  • 30 g chocolate sprinkles

Method

For sponge cakes

  • Preheat oven to 180* C (350* F) Fan.
  • In a bowl, combine all of the dry ingredients with a spoon; baking powder, cocoa powder and flour.
  • To a mixer, add the butter and sugar. Beat on high speed with the whisk attachment, until the mixture becomes light and fluffy.
  • Lower mixer’s speed and add the vanilla extract and 1 egg. Wait until it is completely incorporated before adding the next egg.
  • Remove mixer from stand and add the yogurt and the dry ingredient mixture.
  • Mix with a spatula until all the ingredients are completely combined.
  • Grease 3 round 20 cm cake pans with butter and dust with flour. Divide mixture among them.
  • Bake for 25 minutes.
  • When ready, remove from oven and allow to cool completely.
  • If you don’t have 3 identical cake pans, then spread the mixture in a 25×35 cm baking pan and cut into 3 equal sized cakes with a round baking ring.

For the buttercream frosting

  • In a mixer, add the butter, icing sugar and vanilla extract.
  • Beat for 2-3 minutes to combine.
  • Finely chop the chocolate couverture, add to the frosting and mix.

To assemble

  • Spread a small amount of the frosting onto the serving plate so that the sponge cake sticks to it.
  • Place the least presentable sponge cake layer as a base.
  • Spread 1/3 of the frosting over it and smooth with a spoon.
  • Add 1 tablespoon of dulce de leche and spread with a spoon.
  • Cover with the second sponge cake. Add 1/3 of the frosting and 1 tablespoon of the dulce de leche.
  • Repeat the same process with the final layer of sponge cake.

To serve

  • Decorate with waffle pieces, pretzels and candy.
  • Break up the chocolate couverture into small pieces. Place in a bowl, cover with plastic wrap and microwave for 1-2 minutes, at 800 Watts.
  • Pour over cake and add sprinkles.
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.