Δίχρωμη τούρτα με γεμιστά μπισκότα σοκολάτας, από την Μπέτυ και το “Taste of life by Betty”!

Την τούρτα αυτή τη δοκίμασα για πρώτη φορά σε κάποιο σπίτι όπου ήμουν προσκαλεσμένη για φαγητό…με κέρδισε αμέσως γιατί το σοκολατένιο μέρος της τούρτας είχε ένα υπέροχο άρωμα και μια ακόμα πιο υπέροχη , βελούδινη , φίνα υφή…Δεν έχασα χρόνο , τη ζήτησα αμέσως από την οικοδέσποινα , τη μοιράστηκε πρόθυμα μαζί μου κι εγώ την έφτιαξα άμεσα…από τότε την έχω φτιάξει πάρα πολλές φορές και κάθε φορά κάνουμε την ίδια διαπίστωση : είναι μια θεϊκή τούρτα που δεν τη χορταίνουμε ποτέ και δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρέσει σε κάποιον…είναι από τις πιο εύκολες κατασκευές και δε χρειάζεται ψήσιμο αφού δεν έχει παντεσπάνι , ενώ τα γεμιστά μπισκότα κάνουν μια ενδιαφέρουσα , τραγανή εναλλαγή…

Δείτε τη:

toyrta xristinas1
Υλικά :

250 γρ. μαργαρίνη

1 κουτί γάλα εβαπορέ (μεγάλο)

7 κ.σ. ζάχαρη

400ml νερό (όσο χωράει το κουτί από το εβαπορέ)

7 κ.σ. κόρν φλάουρ

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

¼ κ.γ. κανέλλα

18 μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα σπασμένα στα 4

500 γρ. σαντιγύ

Νιφάδες κουβερτούρας και κερασάκια μαρασκίνο για το γαρνίρισμα

toyrta xristinas2toyrta xristinas3toyrta xristinas4toyrta xristinas5toyrta xristinas6toyrta xristinas7toyrta xristinas8toyrta xristinas9toyrta xristinas10toyrta xristinas11

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε απλωτή κατσαρόλα  τη μαργαρίνη , το εβαπορέ και την κουβερτούρα  σε μέτρια φωτιά  και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά . Μόλις γίνουν ένα ομοιόμορφο , βελούδινο μίγμα προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε ακόμα λίγο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη .

Σε ένα μπωλ διαλύουμε το κορνφλάουρ μέσα στο νερό και τα προσθέτουμε στο μίγμα που βρίσκεται στην κατσαρόλα.

Ανεβάζουμε τότε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πάρει βράση . ‘Οταν δέσει και γίνει μια παχιά κρέμα αποσύρουμε ΑΜΕΣΩΣ από τη φωτιά. Περιμένουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει ελαφρά η κρέμα και ρίχνουμε μέσα τα σπασμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθούν τα μπισκότα με την κρέμα  και μεταφέρουμε σε πιατέλα στην οποία έχουμε τοποθετήσει τσέρκι 26εκ.

Περιμένουμε να κρυώσει η σοκολατο-μπισκοτένια βάση και τότε απλώνουμε πάνω τη σαντιγύ ομοιόμορφα . Στολίζουμε με τις νιφάδες κουβερτούρας και τα κερασάκια και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για αρκετές ώρες να παγώσει και να στέκεται , καλύτερα για μια νύχτα .

Τότε αφαιρούμε το τσέρκι , διορθώνουμε τα πλαϊνά με ένα μαχαίρι , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία!

Σημ. : -Τη σαντιγύ τη φτιάχνουμε χτυπώντας στο μίξερ παγωμένη κρέμα γάλακτος (500 γρ.) με 120 γρ. ζάχαρη άχνη. Αν δε θέλουμε την κρέμα γάλακτος με τα πολλά λιπαρά , μπορούμε να χτυπήσουμε ένα κουτί φυτική σαντιγύ (τύπου morfat) και να προσθέσουμε ένα κουτί ζαχαρούχο ή να ετοιμάσουμε ελαφριά σαντιγύ με σκόνη βανίλιας (τύπουGarni) που χτυπάμε με γάλα .

-Tη συνταγή μου έδωσε η φίλη Χριστίνα Παπαδοπούλου και την ευχαριστώ πολύ…Για μας η συγκεκριμένη τούρτα είναι “Η τούρτα της Χριστίνας”

http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/tourtes/1405-dixromh-toyrta-me-gemista-mpiskota-sokolatas

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *