e-fresh-matrioshka

Σας έχω συνταγή από αυτές που την αγαπάτε, με την πρώτη ματιά.
Εύκολη-νόστιμη-οικονομική,και τόσο νόστιμη.

Είναι από τις γεύσεις που αγαπάω στα γλυκά,πολύ ελαφριά αφρός.
Φτιάξτε μια κούπα ζεστό καφέ η σοκολάτα και απολαύστε την.
Πάμε στην κουζίνα μου να την φτιάξουμε παρέα,σίγουρα θα την λατρέψετε.

Υλικά για το παντεσπάνι
200 γρ ζάχαρη-220 γρ αλεύρι-1+1/2 κ.γ μπέικιν-40 γρ κακάο
4 αυγά-1 κ.γ υγρή βανίλια η ξύσμα πορτοκαλιού-25 γρ νερό
Υλικά για το σιρόπι
240 γρ νερό-40 γρ ζάχαρη-20 γρ κακάο-2 γρ στιγμιαίο καφέ
Υλικά για την κρέμα
1 ζαχαρούχο-1 φυτική σαντιγί

Οδηγίες
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν,προσθέτουμε το νερό+βανίλια.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα,και συνεχίζουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι-μπέικιν-κακάο-πρέζα αλάτι,και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά,απλά να ενωθούν δεν τα παρά χτυπάμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα του κέικ,η σε ένα ταψί.
Ψήνουμε μέχρι να ξεκολλήσει το κέικ από την φόρμα,30-35 λεπτά περίπου.
Πάντα ανάλογα τον φούρνο σας,ο δικός μου είναι δυνατός.
Χτυπάμε το ζαχαρούχο+την κρέμα 10 λεπτά περίπου,να διπλασιαστούν.
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο,μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι αφήνουμε να κρυώσει,και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα,και βράζουμε,5 λεπτά.
Χωρίζουμε στην μέση το παντεσπάνι και το σιροπιάζομε, βάζουμε από πάνω κρέμα.
Ξανά παντεσπάνι και την υπόλοιπη κρέμα,τρίβουμε λίγο κέικ από πάνω.
Η τριμμένη κουβερτούρα-τρούφα-κακάο,στολίστε όπως σας αρέσει την τούρτα.
(Δεν πρόλαβα να την βγάλω φωτογραφία ολόκληρη,την επόμενη)

«Καλή Επιτυχία elpidas little corner »

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.