DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet

 Αν σας αρέσει η γεύση της μπανάνας στα γλυκά, σας προτείνω  να φτιάξετε αυτήν τη πεντανόστιμη , πανεύκολη τούρτα Banoffee με ΜΑΤ  BANOFFEE FILLING! Αν  όμως όπως εμένα δεν σας αρέσει καθόλου, επιβάλλεται να  την φτιάξετε οπωσδήποτε! Θα αλλάξετε  ριζικά γνώμη πιστέψτε με !!!  Μια δοκιμή αξίζει και για τους πιο δύσπιστους!! 

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

1 πακέτο (225 gr. ) μπισκότα πτι-μπερ κλασικά η  ολικής άλεσης

50 γρ. καρύδια

100 γρ. βούτυρο

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1 κονσέρβα ΓΕΜΙΣΗ BANOFFEE MAT    

3 ώριμες μπανάνες

500 ml κρέμα γάλακτος (χωρίς ζάχαρη) με 35 % λιπαρά

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

110 ml εβαπορέ light

125 gr κουβερτούρα

τρούφα γάλακτος VIAPMENTEL για το γαρνίρισμα  

ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Θρυμματίζουμε  τα μπισκότα και τα καρύδια στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη.

2.  Σε ένα μεγάλο αντικολητικό τηγάνι λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο .

 

3.  Προσθέτουμε τα τριμμένα  καρύδια και μπισκότα , ανακατεύουμε καλά  όλο το μίγμα και αδειάζουμε σε φόρμα με σούστα (διάμετρος 26 εκ). Πιέζουμε πολύ  καλά για να σχηματιστεί μια λεία επιφάνεια και βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.

4. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.

 

5. Προσθέτουμε τμηματικά την κονσέρβα με το  ΜΑΤ banoffee filling και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

6. Απλώνουμε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες  πάνω στην βάση μας.

7. Καλύπτουμε με την κρέμα και τοποθετούμε πάλι το γλυκό μας στο ψυγείο.

8. Σ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το εβαπορέ. Μόλις αρχίζει να βράζει το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε την τούρτα μας.

Απλώνουμε με μαχαίρι σε όλη την επιφάνεια.

9. Tέλος γαρνίρουμε  με την τρούφα .

 

Την βάζουμε στο ψυγείο για μισή  ώρα και είναι έτοιμη για σερβίρισμα και για να την απολαύσουμε  Αλλά και την  επόμενη μέρα είναι ακόμη πιο νόστιμη!.

Σημείωση: Aν δεν θέλετε την σοκολατένια επικάλυψη (με το εβαπορέ και την κουβερτούρα, μπορείτε να την παραλείψετε και να γαρνίρετε μόνο με την τρούφα ).

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.