Εύκολη τούρτα με maltesers από το “The one with all the tastes” και την Ερμιόνη Τυλιπάκη!!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά για 1 τούρτα με διάμετρο 25-26 εκ:

Για το κέικ σοκολάτας:
440 γραμμ. ζάχαρη
260 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γραμμ. κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 πρέζα αλάτι
2 κάψουλες βανίλιας
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα (χρησιμοποίησα με 1,5% λιπαρά)
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 φλιτζάνι ζεστό νερό

Για την κρέμα με maltesers:
350 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
120 γραμμ. ζάχαρη άχνη
250 γραμμ. φυτική σαντιγί (χρησιμοποίησα morfat creamy) 111 γραμμ. (3 συσκευασίες των 37 γραμμ.) maltesers χοντροσπασμένα

Για την επικάλυψη:
250 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Για τη διακόσμηση:
37 γραμμ. maltesers
115 γραμμ. Caprice με κρέμα φουντουκιού και κακάο
λίγη τρούφα σοκολάτας –

Εκτέλεση:
Από την προηγούμενη ημέρα ετοιμάζουμε το κέικ σοκολάτας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο 25-26 εκ.

Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά -δηλαδή τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια- σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε τα αυγά, το λάδι και το γάλα και χτυπάμε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα για 2-3′. Προσθέτουμε και το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα (το μίγμα μας θα είναι πολύ ρευστό, αλλά συνεχίζουμε απτόητοι την εκτέλεση της συνταγής).

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Το αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ για 50-60′. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για να μπορέσουμε να το κόψουμε.

Για την κρέμα, βάζουμε το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατεύουμε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα. Σταδιακά προσθέτουμε τη φυτική συνταγή. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ μόλις ενωθούν τα υλικά και σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
Προσθέτουμε τα χοντροσπασμένα maltesers και ανακατεύουμε απαλά με μια ελαστική σπάτουλα ή με ένα κουτάλι.
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Για την επικάλυψη, βάζουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε την γκανάς να κρυώσει ώστε να μπορούμε να καλύψουμε την τούρτα.

Ώρα να συναρμολογήσουμε την τούρτα μας.
Με ένα μεγάλο μαχαίρι (ή ακόμα καλύτερα με σπάγκο) κόβουμε το κέικ σε δύο κομμάτια. Βάζουμε το ένα κομμάτι σε πιατέλα και από πάνω στρώνουμε την κρέμα με τα maltesers.
Από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι κέικ. Καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας με την γκανάς.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε κάθε πουράκι σε 2 ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε όρθια γύρω-γύρω από την τούρτα. Τέλος, στολίζουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα maltesers και την τρούφα.

http://theonewithallthetastes.blogspot.gr/2013/03/maltesers.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *