Ferrero Rocher Cake – Toύρτα από την Vasiliki ver. και τις “Μαγειρικές Διαδρομές”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Προστέθηκε από vasiliki ver .

Σούπερ σοκολατένια, γευστική και πανεύκολη τούρτα γενεθλίων με ferrero που λατρεύει η κόρη μου!
Συστατικά

Σερβίρει
10 άτομα
Για το κέικ-παντεσπάνι:
150 γρ. βούτυρο ή βιτάμ,
125 γρ. ζάχαρη,
3 αυγά χωριστά κρόκοι-ασπράδια,
125 ml.γάλα ή κρέμα γάλακτος,
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας,
200 γρ. φαρίνα,
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ,
2-3 κ.σ. κακάο.
Για την κρέμα-γλάσο:
200 γρ. βιτάμ,
200 γρ. κουβερτούρα,
5 κ.σ. μερέντα,
5-6 τριμμένα ferrero.
Οδηγίες
Κοσκινίζουμε τη φαρίνα με το μπέικιν και το κακάο σε μπολ. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή, αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη καλά να ασπρίσει το μείγμα, προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν, συνεχίζουμε να ενωθούν. Ρίχνουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το αλεύρι-κακάο να ενσωματωθεί καλά. Τέλος ρίχνουμε λίγη λίγη την μαρέγκα ανακατεύοντας με σπάτουλα απαλά.
Παίρνουμε(κατά προτίμηση) 2 στρογγυλά ταψάκια ,τα λαδώνουμε καλά και τα πασπαλίζουμε αλεύρι. Μοιράζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν, ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε σε κατσαρολάκι, σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Χτυπάμε στο μίξερ βιτάμ και μερέντα καλά, προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα χτυπώντας καλά να ενωθούν. Παίρνουμε 5-6 σοκολατάκια ferrero και τα πιέζουμε με την παλάμη μας να “σπάσουν”ελαφρά. Κόβουμε πολύ λίγο το επάνω μέρος των κεικ για να ισιώσουν.
Βάζουμε σε πιατέλα το πρώτο κέικ-παντεσπάνι, απλώνουμε την μισή κρέμα-γλάσο, απάνω ρίχνουμε τα σπασμένα σοκολατάκια. Απάνω ακουμπάμε το δεύτερο κεικ, πιέζουμε ελαφρά να ενώσει με την κρέμα. Καλύπτουμε γρήγορα όλη την τούρτα με το σοκολατένιο γλάσο-κρέμα να μην μας πήξει η σοκολάτα, διακοσμούμε με ferrero και τριμμένα φουντούκια. Με φουντούκια μπορούμε να καλύψουμε και γύρω γύρω την τούρτα! Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει 4-5 ώρες.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνεται και ένα κέικ φτιάχνοντας το σε φόρμα προσθέτοντας μες στο μείγμα τριμμένα ferrero. Το γλάσο είναι πολύ ωραίο και για άλλες χρήσεις, κέικ, τούρτες, τάρτες.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/ferrero-rocher-cake.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *