e-fresh-matrioshka

Εύκολη!

Ξεφόρμαρε, σέρβιρε και εντυπωσίασέ τους όλους!

Θα χρειαστείς

    • Για τη σως σοκολάτας
    • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
    • 340 γρ. κουβερτούρα Nestlé Dessert
    • Για την τούρτα παγωτό
    • 250 γρ. νερό
    • 125 γρ. ζάχαρη
    • 40 γρ. ρούμι μαύρο
    • 250 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
    • 1 συσκευασία παγωτό ALOMA βανίλια-σοκολάτα, ελαφρώς μαλακωμένο (εκτός κατάψυξης για 6-7 λεπτά)
    • μερικά σοκολατένια μπισκότα για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

 

Ετοιμάζουμε τη σως σοκολάτας: σε μπεν μαρί λιώσε την κουβερτούρα Nestlé Dessert μαζί με το ζαχαρούχο γάλα. Απέσυρε από τη φωτιά και άφησε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.

Βράσε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός. Απέσυρε από τη φωτιά, άφησέ το να κρυώσει και ρίξε το ρούμι. Βούτηξε ένα-ένα τα μπισκότα σαβουαγιάρ στο σιρόπι που μόλις έφτιαξες για 1 δευτερόλεπτο, ώστε να μη μουλιάσουν και διαλύονται, ίσα να πάρουν το άρωμα και τη γεύση.

Πάμε για συναρμολόγηση!

Προτίμησε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση και ψηλά πλαϊνά τοιχώματα και κάλυψέ τη με πλαστική μεμβράνη.

Ξεκίνα να στρώνεις τα μπισκότα σαβουαγιάρ από τον πάτο της φόρμας και συνέχισε με τα πλαϊνά. Αφού καλύψεις τη φόρμα με τα μπισκότα άπλωσε στη βάση το μισό από το παγωτό ALOMA είτε τη βανίλια, είτε τη σοκολάτα, ότι προτιμάς. Επικάλυψε με λίγη σως σοκολάτας και λίγα μπισκότα. Πρόσθεσε από πάνω και το υπόλοιπο παγωτό ALOMA. Κάλυψε το παγωτό με την υπόλοιπη σως σοκολάτας και γαρνίρισε με κομμάτια μπισκότου. Άφησε την τούρτα στην κατάψυξη για περίπου 12 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.

 

https://www.nestlenoiazomai.gr/content/h-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%84%CF%8C

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.