Κρέμα λευκής σοκολάτας ΙΟΝ με γκότζι μπέρι και παντεσπάνι, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
- Ποσότητα
- 6-8 κομμάτια
- Επίπεδο
Συστατικά
- Για το σιρόπι
- ½ κούπα ζάχαρη
- ½ κούπα νερό
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- Για το παντεσπάνι
- 4 αυγά
- 100γρ.ζάχαρη
- 100γρ.αλεύρι
- ½ κουτ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 50ml νερό
- Για την κρέμα
- 360γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
- 100ml κρέμα γάλακτος
- 500ml κρέμα γάλακτος
- 100γρ. γκότζι μπέρι
- Μερίδες : 6-8
- Έτοιμο σε : 15 Λεπτά
Οδηγίες
- 1.Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
- 2.Προσθέτουμε το νερό,μπέϊκιν την βανίλια,συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί
- 3.Βάζουμε το μείγμα μας σε στρογγυλή βάση-τσέρκι για τούρτες ,ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά
- 4.Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε μέχρι να μείνει το μισό
- 5.Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι μας ισιώνουμε κόβοντας με να μαχαίρι την βάση και προσθέτουμε το σιρόπι
- 6.Για την κρέμα μας πρώτα λιώνουμε την σοκολάτα μας αφού την έχουμε σπάσει σε πολύ μικρά κομμάτια σε μπεν μαρί μαζί με τα 100ml κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσει ανακατεύοντας
- 7.Βάζουμε τα γκότζι μπέρι σε ένα μπολάκι με νερό μέχρι να μαλακώσουν,στην συνέχεια τα στραγγίζουμε καλά,στην συνέχεια πολτοποιούμε τα γκότζι μπέρι με 50ml κρέμα γάλακτος και σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή και τα προσθέτουμε μέσα στην σοκολάτα
- 8.Χτυπάμε τα 450 ml κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και την προσθέτουμε σιγά σιγά μέσα στην σοκολάτα
- 9.Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας και προσθέτουμε πάνω από το παντεσπάνι,χωρίς να βγάλουμε την βάση-τσερκι μας
- 10.Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες
- 11.Για το σερβίρισμα,αφαιρούμε την βάση και κόβουμε σε τριγωνικά.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση