Fineti (Chipita)
VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)
GOJI BERRY (GEORGILA)

«L»ove Cake <3

8 ασπραδια αυγων
1 φλ.τσ. ζαχαρη
1 κ.σ.χυμο λεμονιου
1/4 κ.γ.εσανς πικραμυγδαλου
2 1/2 φλ.τσ.αμυγδαλα αλεσμενα
3 κ.σ.φρυγανια τριμμενη
1 φλ.τσ. μαρμελαδα βερυκοκο

Για το ροζ γλασο


200 γρ. λευκη σοκολατα
2 κ.σ. ηλιελαιο
χρωμα ζαχαροπλαστικης

Οδηγίες

Χτυπαμε στο μιξερ στη δυνατη ταχυτητα,τ ασπραδια ριχνοντας το χυμο λεμονιου λιγο λιγο μεχρι να πηξουν και να αφρατεψουν.Κατοπιν ριχνουμε τη ζαχαρη και την εσανς πικραμυγδαλου μεχρι να πετυχουμε μαρεγκα σφικτη που να στεκεται.Ανακατευουμε απαλα μ ενα κουταλι ριχνοντας λιγα λιγα τ αλεσμενα αμυγδαλα και τη φρυγανια ενωνοντας τα με τη μαρεγκα, προσεχοντας να μη ξεφουσκωσει.Ριχνουμε το μιγμα σε μια φορμα αντικολλητικη σε σχημα καρδιας και ψηνουμε στους 200 βαθμους για 30 λεπτα περιπου.Αφου ψηθει το βγαζουμε απο το φουρνο και το τοποθετουμε σε μια σχαρα να κρυωσει.Στο μεταξυ βαζουμε τη μαρμελαδα με 2 κουταλιες της σουπας νερο επανω σε μετρια φωτια και ανακατευουμε να ζεσταθει.Τη περναμε απο λεπτο σουρωτηρι, να γινει λεια.Με ενα πινελο αλειφουμε τη μαρμελαδα στο κεικ και περιμενουμε να στεγνωσει .
Η συνταγη ειναι της Βεφας Αλεξιαδου <3

Σε μπεν μαρι λυωνουμε τη σοκολατα και ριχνουμε το ηλιελαιο μαζι με 2 σταγονες ζαχαροπλαστικης και ανακατευουμε μεχρι να χουμε το ροζ χρωμα που επιθυμουμε.Αφηνουμε λιγο να κρυωσει και την απλωνουμε πανω στο κεικ.

καλη επιτυχια <3

https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/ms.c.eJwFwYENADAIw7CPppagAv8~;Ntsdxs0KVLrnDnXBIzZbH3DDBqo~-.bps./1463714380330209/?type=3&theater

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.