e-fresh-matrioshka

Yλικά για τα σοκολατένια Pan cakes (5-6 κομμάτια)

1 κούπα + 3 κ.σ γάλα
1 κούπα αλεύρι
2 κ.σ κακάο
3 κ.σ λιωμένο βούτυρο
4 κ.σ ζάχαρη
2 κ.γ μπέικιν
1 αυγό
1 βανίλια
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα κανέλα σκόνη (προαιρετικά)


Υλικά για τη γέμιση και επικάλυψη


1 πακέτο oreo cookies (154 γρ.)
1 βαζάκι πραλίνα (400 γρ.) μερέντα,νουκρέμα,νουτέλα ότι θέλετε
8-10 κ.σ γάλα ζεστό (όχι καυτό)
Φωτογραφία του χρήστη Οι Λιχουδιές της Σόφης.


Εκτέλεση


-Θρυματίζω τα μπισκότα,όσο θέλω.
-Σ ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι,κακάο,τα μισά θρυμματισμένα μπισκότα,μπέικιν,αλάτι,ζάχαρη,βανίλια και κανέλα.
-Σ’ένα άλλο μπολ ανακατεύω ο γάλα με το αυγό και ενώνω τα 2 μίγματα.Προσθέτω και το λιωμένο βούτυρο ανακατευοντας καλά.
Σένα αντικολλητικο τηγάνι ρίχνω λίγο βουτυράκι ίσα να καλυφθει ο πάτος και να λαδωθεί και σε μέτρια φωτιά ,ρίχνω με μια κουτάλα μίγμα και το απλώνω με ένα κουτάλι σχηματίζοντας ένα δισκάκι με διάμετρο 10 εκ.περίπου.Μόλις αρχίσει να κάνει φουσκαλίτσες η επιφάνεια,το γυρίζω με μια σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Αραιώνω την πραλίνα μου με το γάλα ρίχνοντάς το λίγο λίγο για να την φτάσω στη ρευστότητα που τη θέλω.ανακατεύοντας πολύ καλά.Στην αρχή σφίγγει λίγο αλλά ρίχνοντας και το υπόλοιπο γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μαλακώνει και επανέρχεται.
-Για να τα στήσω σε τουρτίτσα,βάζω 1 pan cake,λιωμένη πραλίνα,και πασπαλίζω με τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Συνεχίζω βάζοντας συνολικά 4 pan cakes.
Επίσης αντί για πραλίνα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γκανάζ σοκολάτας,και αντι για oreo cookies τριμμένα φουντουκια!!!
Και ένα…μυστικό…αυτή η »υποψία» κανέλας στα σοκολατένια κέικ θεωρώ ότι είναι απαραίτητη δοκιμάστε το!
Φωτογραφία του χρήστη Οι Λιχουδιές της Σόφης.
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.