Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υλικά

  • Μπισκότα πτι-μπερ 2 πακέτα
  • Άχνη ζάχαρη 200 γρ
  • Κακάο 70 γρ
  • Αυγά 3 τεμ
  • Μαρμελάδα φράουλα 2 κουταλιές σούπας γεμάτες
  • Φυτικό βούτυρο 250 γρ

Για την επικάλυψη

  • Κουβερτούρα  200 γρ
  • Κρέμα γάλακτος 200 ml

Οδηγίες

Σπάμε τα μπισκότα μας σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε σε ένα βαθύ μπολ (κρατάμε από το δεύτερο πακέτο 6 μπισκότα). Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο (όχι να βράσει). Μόλις λιώσει προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη,το κακάο κι ανακατεύουμε.Το τραβάμε από την φωτιά και προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα με τον αυγοδάρτη. Τέλος, προσθέτουμε την μαρμελάδα κι ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στα μπισκότα και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μαζί. Σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20cm στρώνουμε λαδόκολλα κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Με ένα κουτάλι το πατάμε παντού για να στρωθεί καλά. Το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 45-60 λεπτά.

Για την επικάλυψη : Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν φτάσει σε σημείο βρασμού κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα που σπάσαμε σε μικρότερα κομμάτια.Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.

Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρούμε την λαδόκολλα και το τοποθετούμε προσεκτικά σε μια πιατέλα. Περιχύνουμε την τούρτα με την κρέμα σοκολάτας, αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60 λεπτά κι είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

 

 

http://www.chefoulis.gr/%CE%BC%CF%89%CF%83%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CE%B1/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *