Νέα σοκολατίνα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!

Υλικά

Μπισκότο

  • 125 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 60 γρ. ασπράδια αυγών (δηλαδή από 2 μικρά αυγά)
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 10 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί

Κρέμα σοκολάτας

  • 600 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 300 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)

Γλάσο

  • 200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 1 κ.γ. μέλι

 

Μερίδες: 10, Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: 1 νύχτα + 6 ώρες, Ψήσιμο: 15΄

Μπισκότο
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την αμυγδαλόσκονη, την άχνη, τα ασπράδια, την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ και στο τέλος προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. πάνω σε λαδόκολλα. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε το μπισκότο να κρυώσει πολύ καλά και με πολύ προσοχή για να μη σπάσει, το ξεφορμάρουμε από το τσέρκι και αφαιρούμε και τη λαδόκολλα. Αν δεν έχουμε πολύ χρόνο, το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να μπορέσουμε να το ξεφορμάρουμε.

Κρέμα σοκολάτας
Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για 1 λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά έως ότου λιώσει. Τέλος, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.

Συναρμολόγηση
Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. πάνω σε μια πιατέλα. Βάζουμε στο εσωτερικό του το μπισκότο και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας. Αφήνουμε την τούρτα στην κατάψυξη για ένα βράδυ ώστε να παγώσει πολύ καλά και να μπορέσουμε να τη γλασάρουμε. Την επομένη ξεφορμάρουμε ζεσταίνοντας πρώτα το τσέρκι με φλόγιστρο ή πιστολάκι μαλλιών, ώστε να αφαιρεθεί εύκολα. Βάζουμε την τούρτα πάνω σε μια σήτα με ποδαράκια και ετοιμάζουμε το γλάσο.

Γλάσο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και με ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Γλασάρουμε την τούρτα αμέσως αδειάζοντας στο κέντρο της το γλάσο και κατευθύνοντάς το προς τα πλαϊνά με μια σπάτουλα. Καθώς η τούρτα είναι παγωμένη το γλάσο θα απλώνεται ομοιόμορφα.
Πριν σερβίρουμε αφήνουμε την τούρτα να αποψυχθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.

 

 

http://www.steliosparliaros.gr/sokolata/tourtes/nea-sokolatina/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *