Πανάλαφρη τουρτίτσα σοκολάτας από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ανάλαφρη τούρτα με βάση μπισκότου κρέμα σοκολάτας και δροσερή σαντιγί, γαρνιρισμένη με φλούδες σοκολάτας. Μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή για ένα λαχταριστό παγωμένο σοκολατένιο γλυκό.

Υλικά συνταγής

 

Για τη βάση:

  •  250 γρ.  μπισκότα όρεο
  • 80 γρ.  βούτυρο, λιωμένο

Για τη κρέμα σοκολάτας:

  •  500 ml γάλα
  • 4-5 κουταλιές ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αβγών
  • 2 1/2 κουταλιές κορν φλάουερ
  • 250 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές βούτυρο

Για γαρνίρισμα:

  • 2 κρέμες γάλακτος των 200 ml, χτυπημένες σε σαντιγί
  • 1 κουβερτούρα [σε φλούδες]

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Για τη βάση: Βάλτε τα 200 γρ μπισκότα όρεο σε ένα μπλέντερ. Χτυπήστε μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν άμμος. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μικρό βαθύ στρογγυλό ταψάκι 22-24 εκ. περίπου [προτιμήστε με αποσπώμενη βάση]* και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
  2. Για τη κρέμα σοκολάτας:Χτυπάτε στο μίξερ τα κροκάδια με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει η ζύμη. Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουερ, χτυπάτε και αραιώνετε το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.
  3. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλι και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε το μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας διαρκώς να μη κολλήσει. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και να πάρει μια δυό βράσεις.
  4. Εν τω μεταξύ λιώνετε τη κουβερτούρα μπεν μαρί. Κατεβάζετε από τη φωτιά τη κρέμα, προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει καλά [ανακατεύοντάς την ανά διαστήματα] και μετά τοποθετείστε τη πάνω στη παγωμένη βάση. Τη βάζετε πάλι στο ψυγείο να κρυώσει.
  5. Για το γαρνίρισμα: Χτυπάτε στο μίξερ χειρός τις 2 κρέμες γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και καλύπτετε τη κρύα κρέμα σοκολάτας με κορνέ ή με μια μαρίζ. Κόβετε σε φλούδες τη σοκολάτα γαρνίρετε πάνω από τη σαντιγί και … απολαύστε το.

 

* Αν δεν έχετε με αποσπώμενη βάση στρώστε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο για να μπορέσετε να το ξεφορμάρετε εύκολα.

https://www.sintayes.gr/syntages/panalafri-tourtitsa-sokolatas/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



2 απαντήσεις στο “Πανάλαφρη τουρτίτσα σοκολάτας από το sintayes.gr!”

  1. Ο/Η φαινεται πολυ λαχταριστη και ευκολη η τουρτιτσα θα τη φτιαξω συντομα λέει:

    Μήνυμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *