Πανεύκολη τούρτα καρδιά με 2 σοκολάτες του Βαλεντίνου, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τα αντίθετα έλκονται. Αυτή άλλωστε δεν είναι και η ομορφιά στον έρωτα; Ή τουλάχιστον μια εκδοχή του. Ένα παιχνίδι άσπρου μαύρου, σε κόκκινο φόντο με έπαθλο ένα μεγάλο κόκκινο τριαντάφυλλο. Όπως αυτό το γλυκάκι που συνδυάζει το brownies λευκής σοκολάτας – άρα μήπως να το πω blondies;- με τη μους μαύρης σοκολάτας. Θα χρειαστείτε μόλις μισή ώρα για να το φτιάξετε, αλλά είναι εντυπωσιακό και πολύ γευστικό. Θα το εκτιμήσουν περισσότερο όσοι συμπαθούν τη λευκή σοκολάτα.  

Υλικά για ένα ταψάκι σε σχήμα καρδιάς

  • 200γρ. κουβερτούρα λευκή σε κομματάκια

  • 125γρ. βούτυρο αγελαδινό

  • 75γρ. ζάχαρη

  • 2 αβγά μεγάλα

  • 75γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη μους σοκολάτας

  • 125γρ. κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη

  • 200γρ. κρέμα γάλακτος

  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ ή κάποιο λικέρ της επιλογής σας

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βάζετε την λευκή σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε γυάλινο μπολ. Λιώνετε με προσοχή τη σοκολάτα στα μικροκύματα (ρυθμίζετε το φούρνο στο 1 λεπτό, ανακατεύετε με σπάτουλα και συνεχίζετε ανάλογα, συνήθως μισό λεπτό ακόμα είναι αρκετό).

  2. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε τα αβγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη. Αδειάζετε με τη βοήθεια σπάτουλας το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας στα αβγά, προσθέτετε και το αλεύρι ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με τη σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.

  3. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ελαφρά ένα ταψάκι σε σχήμα καρδιάς και αδειάζετε μέσα το μείγμα σας. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να χρυσίσει το κέικ.

  4. Ξεφουρνίζετε το κέικ σε σχάρα και περιμένετε να κρυώσει όσο ετοιμάζετε τη μους σοκολάτας: Βάζετε τα 50γρ. από την κρέμα γάλακτος σε ένα μπρίκι και βάζετε το μπρίκι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί η κρέμα. Ρίχνετε μέσα την σοκολάτα κι ανακατεύετε εκτός φωτιάς μέχρι να λιώσει κι αφήνετε να κρυώσει λίγο. Στο μεταξύ χτυπάτε με μίξερ χειρός την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτετε πρώτα το ποτό της επιλογής σας και αργότερα τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας και την αφήνετε στο ψυγείο.

  5. Όταν θέλετε να σερβίρετε, μεταφέρετε γλυκό σε πιατέλα, αλείφετε την μους πάνω στο brownies και διακοσμείτε με ένα ζαχαρωτό κόκκινο τριαντάφυλλο ή όπως αλλιώς θέλετε.

http://www.sweetly.gr/2015/02/panefkoli-tourta-kardia-me-2-sokolates/#more-3489

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *