Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Θα χρειαστείς

    • 1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας με γέμιση βανίλιας (περίπου 200 γραμμάρια)

    • 4 κσ βούτυρο λιωμένο

    • 300 γρ παγωτό Nirvana Cookies and Cream, μαλακωμένο

    • 150 γραμμάρια σοκολατένιο σιρόπι ή σαντιγί (προαιρετικά)

Οδηγίες

Άλεσε τα μπισκότα στο μίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Ανάμειξέ το με το βούτυρο σε ένα μπολ. Τοποθέτησε το μείγμα αυτό σε φόρμα με τσέρκι, διαμέτρου 25 εκατοστών και βάλτο στο ψυγείο να παγώσει. Εν τω μεταξύ, άσε το παγωτό εκτός κατάψυξης να μαλακώσει και φτιάξε το σιρόπι σοκολάτας.
Για αυτό θα χρειαστεί να αναμείξεις 60 γραμμάρια νερό, 60 γραμμάρια ζάχαρη και 30 γραμμάρια κακάο.
Βάλε τα 3 υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και τοποθέτησέ τα στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακάτευε προσεκτικά να μην κολλήσει η ζάχαρη έως ότου το σιρόπι αρχίζει να γίνεται σφιχτό και το νερό δε ρέει τόσο εύκολα.
Αφού γίνει το σιρόπι άστο να κρυώσει κάπως. Άπλωσε ομοιόμορφα το μαλακωμένο παγωτό πάνω από το μίγμα της βάσης και ρίξε από πάνω το σιρόπι, χωρίς αυτό να είναι καυτό. Το σιρόπι θα αναμιχθεί με το παγωτό.
Προαιρετικά, μπορείς να ρίξεις από πάνω τρίμματα μπισκότου. Τοποθέτησε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες ώστε να παγώσει καλά το γλυκό. Βγάλε το γλυκό από την κατάψυξη 10-15 λεπτά πριν το σερβίρεις για να μπορέσεις να το κόψεις πιο εύκολα.

https://www.nestlenoiazomai.gr/content/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%84%CF%8C

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *