Παρφέ σοκολάτας σε τούρτα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μερίδες: 10, Προετοιμασία: 1 ώρα, Αναμονή: 1 νύχτα

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. μέλι
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
  • 50-100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Σος

  • 150 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες

Εκτέλεση

Βράζουμε τη ζάχαρη με 50 γρ. νερό. Παράλληλα, χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ. Μόλις η ζάχαρη αρχίσει να γίνεται παχύ σιρόπι (αν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, να δείχνει 120ºC), αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε το σιρόπι σιγά-σιγά στον κάδο του μίξερ, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Συνεχίζουμε μέχρι να γίνει ένα πολύ αφράτο και υπόλευκο μείγμα και να κρυώσει ο κάδος (θα τον είχε ζεστάνει το σιρόπι).

Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε και στο τέλος ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και τις σταγόνες σοκολάτας. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία μεταλλική φόρμα της αρεσκείας μας, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το διατηρούμε στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει καλά (περίπου 8 ώρες ή 1 νύχτα).

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σος
Ζεσταίνουμε το γάλα και λίγο πριν βράσει το αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει μία λεία σος. Σερβίρουμε τη σος, κατά προτίμηση ζεστή, πάνω από το παρφέ.

 

http://www.steliosparliaros.gr/sokolata/tourtes/parfe-sokolata-tourta/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *