Πάβλοβα σοκολάτας, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Σοκολατένια μαρέγκα

  • 8 ασπράδια αυγών
  • 425 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κακάο

Σαντιγί σοκολάτας

  • 200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στην κουζινομηχανή μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι

Σος

  • 250 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 250 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. σμέουρα ή βατόμουρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα

 

Μερίδες: 8, Προετοιμασία: 50΄, Αναμονή: 5 ώρες, Ψήσιμο: 3 ώρες

Σοκολατένια μαρέγκα
Βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ τα ασπράδια και τη ζάχαρη. Στερεώνουμε το μπολ σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε τα ασπράδια συνεχώς με έναν αβγοδάρτη μέχρι να αφρατέψουν και να ζεσταθούν καλά (αν έχουμε θερμόμετρο, πρέπει η ένδειξη να φτάσει στους 60°C). Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο της κουζινομηχανής και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα και να κρυώσει. Τέλος, ρίχνουμε σιγά-σιγά το κακάο, ανακατεύοντας με μια μαρίζ ώστε όλη η μαρέγκα να γίνει σοκολατί.

Αδειάζουμε τη μαρέγκα σε μια λαδόκολλα και με μια σπάτουλα της δίνουμε σχήμα στρογγυλής βάσης διαμέτρου 20 εκ. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να την αδειάσουμε μέσα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ.

Κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο της μαρέγκας για να γίνει σαν φωλιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι η μαρέγκα να στεγνώσει, να γίνει τραγανή και να ξεκολλάει εύκολα από τη λαδόκολλα. Την αφήνουμε να κρυώσει για αρκετές ώρες.

Σαντιγί σοκολάτας
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν χλιαρύνει, την ανακατεύουμε πολύ απαλά με την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.

Σος
Βάζουμε το γάλα στη φωτιά και όταν πάρει βράση το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά κατά προτίμηση με μπλέντερ χειρός. Αφήνουμε για λίγο να πέσει η θερμοκρασία της σος ανακατεύοντας.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Συναρμολόγηση
Μέσα στη μεγάλη φωλιά μαρέγκας βάζουμε ελάχιστη από τη σος σοκολάτας, πάνω από αυτή απλώνουμε τη σαντιγί σοκολάτας (με μια σπάτουλα ή με κορνέ), γαρνίρουμε με τα φρούτα και περιχύνουμε με τη σος σοκολάτας.

Tip
Το γλυκό αυτό καταναλώνεται την ίδια ημέρα γιατί μαλακώνει η μαρέγκα.

 

 

http://www.steliosparliaros.gr/sokolata/tourtes/pavlova-sokolatas/

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *