VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Τι να πω για αυτή τη συνταγή; Είναι μια κατηγορία από μόνη της.
Βασικό χαρακτηριστικό της η μαρμελάδα βερίκοκο και το σκληρό γλάσο σοκολάτας από πάνω.
Εγώ θα σας την παρουσιάσω λίγο εναλλακτική.. Ξέρετε εσείς.. Χωρίς γαλακτοκομικά αλλά αθεράπευτα νόστιμη.

 

Original συνταγή από: Litsa Zarifi

Υλικά

Παντεσπάνι (για 2 στρογγυλές φόρμες 20 εκ. ή 2 μικρές μακρόστενες φόρμες)
  • 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 225 γρ. λάδι καρύδας άοσμο ή raw
  • 225 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 4 μέτρια αυγά
  • 50 γρ. κακάο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν
  • 1 κουτ. σούπας ζεστό νερό

Γέμιση

  • 200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

Επικάλυψη

  • 1 κούπα μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1/2 κούπα λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα κακάο
  • 1/2 κούπα μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

Γαρνίρισμα (προαιρετικό)

  • Αποξηραμένα φρούτα
  • Ξηροί καρποί
Paleo εκδοχή για παντεσπάνι
  • 70 γρ. αλεύρι καρύδας
  • 120 ml λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 340 γρ. μέλι
  • 8 μεσαία αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ. κακάο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 14 γρ. μπέικιν
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Λίγο θαλασσινό αλάτι

Οδηγίες παρασκευής

Παντεσπάνι
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και το κακάο στο μπολ και ανακατεύουμε το με μια ξύλινη κουτάλα.
  5. Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και κακάο και ανακατεύουμε καλά. Αν το μίγμα είναι στεγνό προσθέτουμε 1 κουταλιά ζεστό νερό.
  6. Χωρίζουμε το μίγμα σε 2 ταψάκια και το απλώνουμε το με μια σπάτουλα ή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
  7. Ψήνουμε για 15 έως 25 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδανα βγαίνει στεγνή.
  8. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Επικάλυψη
  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μπλέντερ ή multi.
  2. Αν το μίγμα δεν είναι πολύ ρευστό, ώστε να μπορούμε το απλώσουμε, προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.

Συναρμολόγηση

  1. Αφού έχει κρυώσει καλά τα παντεσπάνι, απλώνουμε τη μαρμελάδα στο πρώτο παντεσπάνι.
  2. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και με μια σπάτουλα αλείφουμε την επικάλυψη περιμετρικά στο κέικ.
  3. Αν θέλουμε διακοσμούμε με αποξηραμένα φρούτα και ανάλατους ξηρούς καρπούς.

Paleo παντεσπάνι

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το μέλι να αφρατέψουν.
  2. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και τα ρίχνουμε στο μίγμα με τα αυγά.
  3. Προσθέτουμε τη βανίλια και λάδι καρύδας και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψί 20 εκ. και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα στη δεύτερη από κάτω σχάρα για 30-35 λεπτά περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδανα βγαίνει στεγνή.
  5. Μόλις το κέικ κρυώσει, το κόβουμε σε 2 μέρη οριζόντια.

cake54

 

 

http://www.dairy-free.eu/sacher-torte/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *