Υπέροχη τούρτα Sachertorte (Ζαχερτόρτε) το “Βιεννέζικο γλυκό” από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μερίδες: 10-12

συνταγή icon Χρόνος: 1 ώρα

συνταγή icon Δυσκολία: Μέτρια

Μία τέλεια συνταγή με πλούσια γεύση σοκολάτας και τη δροσιά του βερίκοκου. Το αυθεντικό Αυστριακό γλυκό με την υπέροχη σοκολατένια γεύση του που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά συνταγής

 

  • 170 γρ. κουβερτούρα 
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 170 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 8 αβγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια (είναι πολλά, αλλά στη μερίδα αντιστοιχεί λιγότερο από ένα)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο *
  • Για το γλάσο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη]
  • 50 γρ. βιτάμ
  • 1 κ.σ. ρούμι [προαιρετικά

Εκτέλεση συνταγής

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Λιώνουμε τη κουβερτούρα μπεν μαρί. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  2. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν, ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη 5 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε πολύ σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε σταδιακά στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα, από κάτω προς τα πάνω, για να μην ξεφουσκώσει. Με τον ίδιο τρόπο ενσωματώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°  στον αέρα. Καλύπτουμε τον πάτο μιας φόρμας διαμέτρου 25 εκ. με αντικολλητικό χαρτί που το κόβουμε ακριβώς στη διάμετρο της φόρμας. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
  5. Μόλις κρυώσει το γλυκό, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε στη μέση οριζοντίως, έτσι ώστε να δημιουργηθούν δύο παχείς δίσκοι. Ζεσταίνουμε στα μικροκύμματα τη μαρμελάδα για να δουλεύεται πιο εύκολα.
  6. Ακουμπάμε τον ένα δίσκο σε μια πιατέλα και με μια σπάτουλα τον αλείφουμε με το 1/3 της μαρμελάδας. Σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο και αλείφουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά του γλυκού με την υπόλοιπη μαρμελάδα. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα, έτσι ώστε να σφίξει η μαρμελάδα και το παντεσπάνι.
  7.  Για την επικάλυψη: Βάζουμε τη σοκολάτα κομματιασμένη σε μπολ. Βάζουμε στην κατσαρόλα την κρέμα και μόλις πάρει βράση την ρίχνουμε στη σοκολάτα. Αφήνουμε 1-2΄, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το βιτάμ και το ρούμι και ανακατεύουμε ξανά. Περιχύνουμε από το κέντρο σιγά σιγά τη μισή επικάλυψη, αφήνουμε λίγο να στερεοποιηθεί και ρίχνουμε λίγη λίγη την υπόλοιπη. Στρώνουμε με μαχαίρι την επικάλυψη γύρω γύρω και τη βάζουμε στο ψυγείο.

 

* Το αυθεντικό γλυκό μόνο με μαρμελάδα βερύκοκο. Μπορείτε εσείς όμως να βάλετε άλλη της αρεσκείας σας.

** Μπορείτε να σιροπιάσετε [βράζετε 70 γρ. ζάχαρη και 70 γρ.  νερό για 1΄ ακριβώς] το κέικ σας, πριν βάλετε τη μαρμελάδα, τρυπώντας το κέικ με καλαμάκι από σουβλάκι και μετά συνεχίζετε τη διαδικασία με τη μαρμελάδα.

https://www.sintayes.gr/syntages/sachertorte-zachertorte-vienneziko-gliko/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *