“Σοκολατένια κόλαση”, από την Αλλατίνη -Χειρονομία Αγάπης!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν –πάουντερ Αλλατίνη
160 γρ. βούτυρο
1 ¾ φλιτζάνια ζάχαρη 
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι της κούπας σκόνη κακάο
3/4 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 και 1/2 του φλιτζανιού βουτυρόγαλα 

Για το γλάσο
90 γρ. βούτυρο
2 και 2/3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο
1/3 του φλιτζανιού γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 μπάρες σοκολάτας με αμύγδαλο, ψιλοκομμένες 

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 170 ° C και τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
Στο μίξερ, χτυπάτε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζετε να ανακατεύετε.
Σε ένα μπολ, ρίξτε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν- πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το μείγμα με τα ξηρά συστατικά στο μπολ του μίξερ και ανακατεύετε τα δυο μείγματα σας μέχρι να συνδυαστούν καλά. Στη συνέχεια προσθέτετε το βουτυρόγαλα και συνεχίστε να ανακατεύετε, μέχρι το μείγμα σας να γίνει αφράτο.
Χύστε το μείγμα σας στην φόρμα, και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 30 με 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Μόλις είναι έτοιμο αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτάκια και κόψτε το στη μέση ώστε να έχετε δύο (στρογγυλά) κομμάτια από το παντεσπάνι. 

Για την επικάλυψη
Στο μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη, προσθέστε εναλλάξ το κακάο με το γάλα και συνεχίστε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέστε τη βανίλια και χτυπήστε το μείγμα σας μέχρι να έχουν ομογενοποιηθεί όλα σας τα υλικά.
Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα σας απλώστε λίγο λιγότερο από το μισό στο ένα κομμάτι παντεσπάνι, από πάνω τοποθετήστε το άλλο κομμάτι και στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας σπάτουλας απλώστε το μείγμα σας σε όλη την επιφάνεια της τούρτας σας και στα πλάγια. Μόλις τελειώσετε πασπαλίστε την κορυφή της τούρτας σας με τα κομματάκια σοκολάτας και είναι έτοιμη για να σας «ταξιδέψει» σε σοκολατένιους παραδείσους.
Φωτογραφία: Σοκολατένια κόλαση!<br />
Υλικά<br />
2 φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις<br />
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν –πάουντερ Αλλατίνη<br />
160 γρ. βούτυρο<br />
1 ¾  φλιτζάνια ζάχαρη<br />
3 αυγά<br />
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας<br />
1/2 φλιτζάνι της κούπας σκόνη κακάο<br />
3/4 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα<br />
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι<br />
1 και 1/2 του φλιτζανιού βουτυρόγαλα<br />
Για το γλάσο<br />
90 γρ. βούτυρο<br />
2 και 2/3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη<br />
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο<br />
1/3 του φλιτζανιού γάλα<br />
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας<br />
2 μπάρες σοκολάτας με αμύγδαλο, ψιλοκομμένες<br />
Εκτέλεση<br />
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 170 ° C και τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.<br />
 Στο μίξερ, χτυπάτε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζετε να ανακατεύετε.<br />
Σε ένα μπολ, ρίξτε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν- πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύετε.<br />
Προσθέτετε το μείγμα με τα ξηρά συστατικά στο μπολ του μίξερ και ανακατεύετε τα δυο μείγματα σας μέχρι να συνδυαστούν καλά.  Στη συνέχεια προσθέτετε το βουτυρόγαλα και συνεχίστε να ανακατεύετε, μέχρι το μείγμα σας να γίνει αφράτο.<br />
 Χύστε το μείγμα σας στην φόρμα, και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 30 με 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.<br />
Μόλις είναι έτοιμο αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτάκια και κόψτε το στη μέση ώστε να έχετε δύο (στρογγυλά) κομμάτια από το παντεσπάνι.<br />
Για την επικάλυψη<br />
Στο μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη, προσθέστε εναλλάξ το κακάο με το γάλα και συνεχίστε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέστε τη βανίλια και χτυπήστε το μείγμα σας μέχρι να έχουν ομογενοποιηθεί όλα σας τα υλικά.<br />
Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα σας απλώστε λίγο λιγότερο από το μισό στο ένα κομμάτι παντεσπάνι, από πάνω τοποθετήστε το άλλο κομμάτι και στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας σπάτουλας απλώστε το μείγμα σας σε όλη την επιφάνεια της τούρτας σας και στα πλάγια. Μόλις τελειώσετε πασπαλίστε την κορυφή της τούρτας σας με τα κομματάκια σοκολάτας και είναι έτοιμη για να σας «ταξιδέψει» σε σοκολατένιους παραδείσους.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *