Σοκολατένια τούρτα με μαρέγκες, από τον ‘Ακη, την Nestle και τις glikessintages.gr!

Χρόνος προετοιμασίας60 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος60 Λεπτά
ΜερίδεςΓια 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίαςΒαθμός δυσκολίας
Υλικά:

·  300γρ. κουβερτούρα Γάλακτος NESTLÉ DESSERΤ

·  250γρ. ζάχαρη

·  1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

·  3 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο

·  50γρ. αμύγδαλο φιλέ

·  600γρ. κρέμα γάλακτος

·  1 κ.γ. ψιλοτριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού

·  “φιλέτα” από τα πορτοκάλια που πήραμε το ξύσμα τους

·  6 ασπράδια

·  καραμελάκια σοκολάτας SMARTIES

Εκτέλεση:
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 120 βαθμούς στον αέρα.
  • Σε 3 λαδόκολλες και με τη βοήθεια μιας φόρμας για κέικ ή ενός πιάτου διαμέτρου 18 εκ. και ενός στυλού δημιουργήστε κύκλους πάνω τους. Βάλτε τις λαδόκολλες σε 2 ή 3 ταψιά ανάποδα όμως για να μην βγει το μελάνι πάνω τους.
  • Χτυπήστε τα ασπράδια στο μίξερ και όταν αρχίσουν να σφίγγουν ξεκινήστε να ρίχνετε αργά αργά τη ζάχαρη και στο τέλος τη βανίλια. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα, ρίξτε και το κακάο και ανακατέψτε με τη βοήθεια μιας μαρίζ για να μην χάσει τον αέρα του.
  • Με τη βοήθεια ενός κορνέ απλώστε την μαρέγκα πάνω στις λαδόκολλες. Βάλτε τις στο φούρνο και ψήστε για 1 με 1 ½ ώρα. Στη μέση του χρόνου αλλάξτε θέση στα ταψιά.
  • Τέλος, κλείστε το φούρνο, αφήστε την πόρτα μισάνοιχτη και αφήστε τις να κρυώσουν εκεί μέσα. Παράλληλα, ετοιμάστε τη κρέμα.
  • Χτυπήστε στο μίξερ μέχρι να σφίξει και κρατήστε το ένα 1/3 σε ένα μπολ. Στο υπόλοιπο ανακατέψτε το ξύσμα πορτοκαλιού με τη βοήθεια της μαρίζ.
  • Λιώστε τη κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
  • Στήστε το γλυκό βάζοντας τη μία μαρέγκα σε ένα δίσκο. Πάνω της ρίξτε τη μισή κουβερτούρα και απλώστε τη παντού. Μόλις κρυώσει λίγο ρίξτε τη μισή σαντιγί με το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Τοποθετήστε την άλλη μαρέγκα από πάνω και βάλτε την άλλη μισή σοκολάτα και από πάνω την άλλη μισή σαντιγί με το πορτοκάλι
  • Τελειώστε με την τρίτη μαρέγκα, την σαντιγί που είχατε κρατήσει χωρίς το πορτοκάλι, διακοσμήστε με τα καραμελάκια σοκολάτας SMARTIES και τα “φιλέτα” πορτοκαλιού.
Η Συμβουλή του Σεφ:
Αν θέλετε πιο μαστιχωτή τη μαρέγκα σας ψήστε τη για 1 ώρα. Αν τη θέλετε πιο σφιχτή, ψήστε τη για 1 ½ ώρα

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *