Σοκολατένια τούρτα ψυγείου με μπισκότα και Maltesers(Video), από το sintages.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Χρόνος: 30 λ + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Μια πανεύκολη τούρτα ψυγείου με μπισκοτένια βάση, με σοκολάτα και πτι μπερ καλυμμένη με Maltesers. Μια συνταγή, εύκολη για αρχάριους, για μια τουρτίτσα με λίγα υλικά, τόσο απλή στη παρασκευή της, τόσο υπέροχη στη γεύση της.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 150 γρ. μπισκότα βουτύρου τύπου πτι μπερ
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • Για τη γέμιση:
  • 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας
  • 150 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. μπισκότα βουτύρου τύπου πτι μπερ
  • Για γαρνίρισμα:
  • 1 συσκευασία Maltesers των 175 γρ.+ 4-5 συσκευασίες των 37 γρ. περίπου [*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση 20 εκ. και στρώνετε στη βάση του χαρτί ψησίματος. Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια στο μούλτι. Τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Στρώνετε το μείγμα στο ταψάκι, πιέζοντάς το με τα χέρια σας στη βάση του ταψιού ισομερώς. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
  2. Για τη γέμιση: Βάζετε σε μπεν μαρί και τα δύο είδη σοκολάτας μαζί με τα κομμάτια βουτύρου και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν καλά και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Την αφαιρείτε από το μπεν μαρί και ανακατεύετε για 1 λ να μισοκρυώσει. Προσθέτετε και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ενσωματωθεί.
  3. Σπάστε, με τα χέρια σας, σε μικρά κομματάκια τα μπισκότα, τα προσθέτετε στη σοκολατένια κρέμα και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Βγάζετε τη μπισκοτένια βάση από το ψυγείο και στρώνετε από πάνω ισομερώς το μείγμα.
  4. Για το γαρνίρισμα: Ισιώνετε την επιφάνεια και τοποθετείτε από πάνω τα Maltesers, σε όλη την επιφάνεια της τούρτας (ή σε μέρος αυτής, δημιουργώντας σχέδιο, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας) πιέζοντάς τα ελαφρώς μέσα στη κρέμα. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 5-6 ώρες τουλάχιστον, ιδανικά και για ένα βράδυ μέχρι να παγώσει καλά και σταθεροποιηθεί. Το βγάζετε από το ψυγείο, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

[*] Μπορείτε να μειώσετε τη ποσότητα των Maltesers και να δημιουργήσετε σχέδια προτίμησής σας με λιγότερα.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Πηγή

 

https://www.sintayes.gr/syntages/sokolatenia-tourta-psigiou-biskota-ke-maltesers-video/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *