“H Σοκολατίνα μου”, από την Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το Elpida’s Little Corner!

Παλιά και αγαπημένη συνταγή σταθερή αξία
Όποιος δεν έχει ξανακάνει τούρτα σίγουρα θα κάνει αυτή.
Πάμε να φτιάξουμε την Σοκολατίνα μου;;

 

                                                                         

                                     
                                                                         Υλικά:
                                           1 πακέτο βούτυρο-2 φλ.ζάχαρη εγώ βάζω 1 1/2 φλ.
                                                   1 φλ αλεύρι-2 κ.γ μπέικιν-1/2 κ.γ υγρή βανίλια
                                                        5 αυγά-6 κ.σ κακάο-9 κ.σ νερό
                                                  1 κουτί σαντιγί garni η όποια άλλη θέλετε


                                                                         Σιρόπι:
                                                               1 φλ.ζάχαρη-1 φλ νερό.

                                                                            

                                          
                                Βάζω σε μια κατσαρόλα το βούτυρο-νερό-κακάο- 1 φλ.ζάχαρη.
                                                  ( το 1 φλ.ζάχαρη  θα το χρειαστώ μετά.)
                                        μόλις λιώσει το βούτυρο κατεβάζω από την φωτιά.
                                       Αφήνω να κρυώσει λίγο και προσθέτω τους κρόκους.
                                                                                

                                      
                              Από αυτό το μείγμα κρατάω 1 φλ.τσαγιού θα το χρειαστώ στο τέλος.

Χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα και προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη σιγά σιγά
Προσθέτω τώρα σιγά σιγά το σοκολατένιο μείγμα στην μαρέγκα.
τέλος  το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και αδειάζω σε κουμπωτή φόρμα
Αν δεν έχετε κουμπωτή φόρμα σε ταψάκι με λαδόκολλα..
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς περίπου 40 λεπτά
ελέγχω με οδοντογλυφίδα και βλέπω αν ψήθηκε.
  Κάνω ένα απλό σιρόπι το βράζω 1-2 λεπτά και  αφού κρυώσει το παντεσπάνι
το περιχύνω κουταλιά κουταλιά με το ζεστό σιρόπι.
       Αφήνω να κρυώσει και βάζω από πάνω την σαντιγύ.
        περιχύνω με το σοκολατένιο γλάσο που έχω κρατήσει.
 Στολίζω όπως θέλω την τούρτα μου και την αφήνω στο ψυγείο.
Να παγώσει καλά 5-6 ώρες η από το προηγούμενο βράδυ καλύτερα.
Μπορούμε να βάλουμε μέσα κομμάτια σοκολάτας-κεράσια-φράουλες.
Καλή   Όρεξη!!

 

 

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2013/06/blog-post_25.html

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *