Τούρτα γενεθλίων bitter σοκολάτα “κουκουβάγια” , από τη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙA

Συνταγή εδώ https://koykoycook.gr/?p=7898

Θα χρειαστείτε 3 παντεσπάνια.

Φτιάξτε τα από την προηγούμενη μέρα ..

Αφαιρέστε με μαχαίρι τα πάνω κομμάτια και κόψτε τα  υπόλοιπα παντεσπάνια

σε 2 κομμάτια το καθένα.

3 βάσεις θα  χρησιμοποιηθούν για το σώμα της κουκουβάγιας.

Με τα  άλλα τρία θα φτιάξουμε το κεφάλι της Κουκουβάγιας.

Τα παντεσπάνια για το κεφάλι τα μικρύναμε με ένα  μαχαίρι

και φτιάξαμε και τα αυτιά.

Τα υπόλοιπα κομμάτια : 1 από τα πάνω κομμάτια που κόψαμε

θα το κόψουμε στην μέση για να φτιάξουμε τα φτερά.

Άλλα 2 θα κοπούν σχεδόν παραλληλόγραμμα για να φτιάξουμε το κλαδί του

δένδρου που θα κάθεται η κουκουβάγια μας ..

Θα χρειαστείτε και Άλειμμα κακάο,

(συνταγή θα βρείτε εδώ https://koykoycook.gr/?p=11353)

koy2

 

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

Διαλύστε μέσα σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό 3 κουταλιές σοκολάτα σκόνη της Catboury

μαζί με 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ και βρέξτε τα παντεσπάνια σας

με ένα πινέλο.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

3 κουτιά κρέμα μόρφατ

3 κουβερτούρες (125 γρ η μια) με 75% κακάο λιωμένες σε μπαίν μαρί

3 κουταλάκια του γλυκού κακάο σκόνη κοσκινισμένο

Χτυπήστε τις μόρφατ στο μίξερ και προσθέστε σταδιακά τις λιωμένες κουβερτούρες.

Προσθεστε στο μίξερ το κακάο σκόνη.

Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει.

 koy3

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ-ΥΛΙΚΑ/ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Μαύρη ζαχαρόπαστα και λίγη άσπρη για τα μάτια

Κίτρινη ζαχαρόπαστα για τα μάτια ,την μύτη και τα νύχια

2 μπάρες twix σοκολάτα

ξύσμα σοκολάτας για τα φτερά

δάκρυα σοκολάτας για τα αυτιά

Ξεκινήστε με το σώμα της κουκουβάγιας σιροπιάζοντας ένα ένα παντεσπάνι με πινέλο

και στρώνοντας την κρέμα σοκολάτα ενδιάμεσα.

Κάντε το ίδιο με το κεφάλι της κουκουβάγιας.

Καλύψτε περιμετρικά όλη την τούρτα με κρέμα σοκολάτας.

Βάλτε δίπλα στο σώμα τα φτερά και καλύψτε τα με το μείγμα της σοκολάτας.

Κάντε το ίδιο με το κομμάτι(κλαδί) κάτω από το σώμα της κουκουβάγιας ..

Αλείψτε το κεφάλι και το σώμα της κουκουβάγιας (από πάνω) με το άλειμμα κακάο.

Είναι πιο σκούρο από την κρέμα σοκολάτας  και θα δώσει ωραίο εφέ αντίθεσης .

Ρίξτε τα ξύσματα πάνω στα φτερά..

Φτιάξτε τα μάτια και την μύτη.

Βάλτε τις μπάρες twix στο <κλάδι>κάτω από το σώμα της κουκουβάγιας και φτιάξτε

τα νύχια της.

Βάλτε τα δάκρυα σοκολάτας στα αυτιά της .

Με ένα μικρο στρογγυλό κουπάτ η με ένα  καπάκι από ένα μπουκάλι νερό κάντε

μικρά στρογγυλά αποτυπώματα πάνω στο σώμα της ..

Έτοιμη ….

Αυτή ήταν η τούρτα για τα δικά μου γενέθλια .

koy4

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ …
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
https://koykoycook.gr/?p=23116
 
koy1
 
 
 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *