Creta Carob
Sukrin-Life tree
Bolero-Biodiet

Υλικά

500 ml. Γάλα
2 άνθος αραβοσίτου σοκολάτας
3 κ.σ. ζάχαρη
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

250 γρ. βούτυρο
4 κροκάδια
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. κακάο

Περίπου 600 γρ. μπισκότα
350 ml. βρασμένο καφέ
Super Mousse ΓΙΩΤΗΣ – Σοκολάτα.

Προετοιμασία
Λιώνετε την σοκολάτα μέσα σε 500 ml. γάλα και τα βράζετε μαζί με το άνθος αραβοσίτου, την ζάχαρη και λίγο γάλα. Σκεπάζετε την κρέμα με μια μεμβράνη και την αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάτε τα κροκάδια με την ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρίσουν, προσθέτετε το κακάο και τα ανακατεύετε σε μπέν μαρί για περίπου 10 λεπτά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και το ενώνετε με το χτυπημένο βούτυρο.

Ενώνετε την κρέμα με το μείγμα με κροκάδια και τα χτυπάτε σε γρήγορη ταχύτητα για να πάρετε λεία και ομοιογενή κρέμα. Αφήνετε την κρέμα για 15 λεπτά στο ψυγείο πριν να την χρησιμοποιήσετε.

Βουτάτε τα μπισκότα στον κρύο καφέ και τα τοποθετείτε 20 μπισκότα για βάση. Στην συνέχει βάζετε την κρέμα και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία έτσι ώστε να έχετε 4 σειρές μπισκότα και 3 σειρές κρέμα. Από πάνω τοποθετείτε Σοκολάτα mousse.

 

 

http://mirodieskainostimies.blogspot.gr/

image_pdfimage_print

2 Comments

  1. Name:

    ΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΤΑ ΩΜΑ ΚΡΟΚΑΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ.

    • sokolata

      Σου προτείνω να παραλείψεις το δεύτερο κομμάτι των υλικών με το βούτυρο και τα ωμα αυγά και απλά να αυξήσεις την ποσότητα των πρώτων υλικών. Βέβαια δεν θα είναι το ιδιο αποτέλεσμα αλλα θα είναι πολύ πιο ελαφρύ και πιο διαιτητικό το γλυκό χωρίς τα 250 γρ.βούτυρο!. 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *