VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti
ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ μπισκότα ολικής χωρίς ζάχαρη ( digestive )
  • 100 γρ βούτυρο λάιτ
  • 1 κ.γλ. στέβια σε αναλογία 1:3   ή   1 κ.σ.ζάχαρη καρύδας   ή   15 σταγόνες υγρή στέβια 
  • 250 γρ φυτική κρέμα ( στο σιδερένιο κουτί)
  • 250 γρ Ζαχαρούχο γάλα με στέβια 
  • 200γρ εβαπορέ λάιτ
  • 200 γρ σοκολάτα με στέβια + 80γρ εβαπορέ λάιτ  (γκανάζ)

 

Για την συνταγή «Ζαχαρούχο με στέβια» πατήστε εδω..http://syntagesgiadiabitikoys.blogspot.gr/2016/06/blog-post_19.html η δείτε την συνταγή στο τέλος

Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα (κρατάμε 30 γρ )μαζί με την στέβια ή την ζάχαρη καρύδας και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο

Απλώνουμε σε φόρμα με αποσπώμενο  στεφάνι και το ψήνουμε για 10 λεπτά στους 170 αέρα
Μπορούμε και να μη το ψήσουμε!! οπότε το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά

Φτιάχνουμε το ζαχαρούχο μας και στο μπολ του μίξερ αδειάζουμε την φυτική κρέμα ( morfat στο σιδερένιο κουτί) και αρχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα 

Ρίχνουμε λίγο – λίγο το ζαχαρούχο και το εβαπορέ ενω συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά

Οταν είναι έτοιμο τρίβουμε μέσα τα 30γρ μπισκότα που κρατήσαμε

Αφήνουμε την φόρμα με το ψημένο μπισκότο να κρυώσει και απλώνουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε

Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και ετοιμάζουμε την γκανάζ

Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε το εβαπορέ να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα

Αποσύρουμε απο την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς πολύ καλά να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί

Βγάζουμε την φόρμα απο το ψυγείο και ρίχνουμε απο πάνω την γκανάζ…

Την απλώνουμε να πάει παντού και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον

 Αφαιρούμε προσεκτικά το στεφάνι ( αφου με το μαχαιράκι το κάνουμε γύρω-γύρω) και….

η   ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟ είναι έτοιμη..!!!!



Πολύ εύκολη , νόστιμη , δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μια κανονική τούρτα έχει όμως τις μισές θερμίδες!!!

ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ..!!!!

ΥΛΙΚΑ

  • 50 γρ. Σκόνη άπαχο γάλα
  • 30 γρ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3    ή    1 κ.γλ  υγρή στέβια

 

  • 50 γρ καυτό νερό
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια

 Πόσες συνταγές βλέπουμε καθημερινά με 2 ή 3 υλικά όπου το βασικό τους υλικό είναι το ζαχαρούχο γάλα….

Αυτό με έκανε να πειραματιστώ ώστε να καταφέρω να φτιάξω το δικό μας Ζαχαρούχο!

Είναι πάρα πολύ απλό και εύκολο!!!

Το ετοιμάζουμε την ίδια μέρα που θα το χρειαστούμε ή την προηγούμενη..

Βάζουμε λοιπόν σε κατσαρολάκι τα 50 γρ. νερό και το βάζουμε στη φωτιά..

Οταν αρχίσει να βράζει αμέσως το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα 30 γρ. κρυσταλλικής στέβιας 1:3

Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με το σύρμα (αυγοδάρτη)  για 1 λεπτό έως να διαλυθεί εντελώς..

Τώρα ήρθε η ώρα να βάλουμε την σκόνη από το άπαχο γάλα ( σε πούδρα )

Ανακατεύουμε ξανά με το σύρμα για 1 λεπτό , ρίχνουμε την υγρή βανίλια και…ΕΤΟΙΜΟ..!!!

Θα είναι ακόμα υγρό και δεν θα έχει την υφή του ζαχαρούχου…

Το βάζουμε σε μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα..Μετά από 1 ώρα θα είναι ακριβώς όπως χρειάζεται..!!!

Να θυμάστε λοιπόν…50γρ νερό – 50γρ σκόνη γάλα – 30γρ στέβια κρυσταλλική 1:3  ή  1 κ.γλ. υγρή στέβια  –  λίγο υγρή βανίλια

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.