Τούρτα “Black Forest” , από την Αλλατίνη Χειρονομία Αγάπης!b


Για το παντεσπάνι :
1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις 
60 γρ. σοκολάτα με 70% κακάο 
1/3 του φλιτζανιού λάδι 
2 αυγά , (χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι)
1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι γάλα 

 

Για τη γέμιση κρέμας:
85 γρ. βούτυρο 
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 ½ κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
5 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

 

Για τη γέμιση κεράσι:
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι Αλλατίνη ολικής άλεσης
1 κονσέρβα ξινά κεράσια, χωρίς κουκούτσι
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
6 σταγόνες κόκκινο χρώμα μαγειρικής


Για τη γέμιση σοκολάτας :
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 του φλιτζανιού σιρόπι σοκολάτας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας


Για την επικάλυψη:
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Σταγόνες σοκολάτας , για τη διακόσμηση
Κεράσια μαρασκίνο, για τη διακόσμηση

 


Εκτέλεση:


Για το παντεσπάνι:
Σε μπεν μαρί λιώστε τη σοκολάτα. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αφήστε το να κρυώσει ελαφρά .
Στο μίξερ, χτυπήστε το λάδι , τους κρόκους αυγών , 1 φλιτζάνι ζάχαρη και την λιωμένη σοκολάτα . Προσθέστε το αλεύρι , το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και συνεχίστε να ανακατεύετε. Σταδιακά προσθέστε στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας εναλλάξ με το γάλα .
Σε ένα μικρό μπολ , χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών. Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη , 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά . Ανακατέψτε το μείγμα και προσθέστε το στο μείγμα του μίξερ.
Μοιράστε τη ζύμη σε δύο βουτυρωμένα στρογγυλά ταψιά . Ψήστε στους 170°C για 35 λεπτά Μόλις είναι έτοιμα τα παντεσπάνι, αφήστε τα να κρυώσουν καλά.

Για τη γέμιση κρέμας:
Στο μίξερ, χτυπήστε όλα τα υλικά, σκεπάστε τα με μια μεμβράνη και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο.


Για τη γέμιση κεράσι:
Στραγγίζετε τα κεράσια και κρατάτε το χυμό . Σε μια κατσαρόλα , βάζετε το αλεύρι ολικής , τη ζάχαρη και το χυμό κερασιού και τα αφήνετε να μαγειρευτούν και να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα κεράσια και αφήστε τα να μαγειρευτούν μέχρι το σημείο βρασμού. Το μείγμα, πρέπει να είναι πηχτό για να είναι έτοιμο, ανακατεύοντας το συνεχώς. Προσθέστε το εκχύλισμα αμυγδάλου και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε συνεχώς. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο αφήστε το να κρυώσει εντελώς. 


Για τη γέμιση σοκολάτας:
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά που έχετε για την κρέμα σοκολάτας. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη βάλτε την στο ψυγείο. 


Για την επικάλυψη:
Σε ένα μεγάλο μπολ , χτυπήστε την κρέμα γάλακτος , τη ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις είναι έτοιμη βάλτε την στο ψυγείο. 


Για τη διακόσμηση:
Κόψτε στη μέση (οριζόντια) τα 2 παντεσπάνια.
Τοποθετήστε το κάτω στρώμα (παντεσπάνι) σε μια πιατέλα. Απλώστε ένα φλιτζάνι από τη γέμιση κρέμας. Πάρτε ένα κορνέ βάζετε άλλο ένα φλιτζάνι από τη γέμιση κρέμας και κάνετε δύο ομόκεντρους κύκλους στη βάση σας . Απλώστε με ένα κουτάλι τη γέμιση κεράσι, ανάμεσα στους κύκλους από τη γέμιση κρέμας. Μόλις τελειώσετε βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, απλώστε τη γέμιση σοκολάτας στο δεύτερο παντεσπάνι και τοποθετήστε το πάνω από τη βάση που είχατε ετοιμάσει.
Απλώστε την υπόλοιπη γέμιση κρέμας στο τρίτο παντεσπάνι και τοποθετήστε το πάνω από τα υπόλοιπα.
Τοποθετήστε το τελευταίο παντεσπάνι στη κορυφή και απλώστε την επικάλυψη στη κορυφή του γλυκού και στα πλάγια. Τέλος διακοσμήστε το γλυκό με τις σταγόνες σοκολάτας τα κεράσια μαρασκίνο. 


Καλή σας απόλαυση!

 

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/1076743029004791/?type=3&theater

 

 

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *