Fineti (Chipita)
PIERCE-SUMMERCAMP2017
VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

Αχ πώς να περιγράψεις αυτή τη συνταγή; Επάξια παίρνει τον τίτλο της καλύτερης τούρτας που έχω φτιάξει μέχρι τώρα.

Το παντεσπάνι είναι θεϊκό, ζουμερό, χωρίς αυγό, άρα μπορεί κάποιος να την κάνει και σε περίοδο νηστείας και σε συνδυασμό με τη σοκολάτα και τη σαντιγί.. Κόλαση!!!

fridge37

fridge38

Συνταγή: Litsa Zarifi

Υλικά

Παντεσπάνι

  • 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γρ. αλεύρι καλαμποκιού (κίτρινο)
  • 35 γρ. κακάο
  • 2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 450 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 165 γρ. ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας μηλόξυδο
  • 320 ml γάλα καρύδας
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Σοκολάτα

  • 100 γρ. λάδι καρύδας, άοσμο κατά προτίμηση
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 γρ. κακάο

Σιρόπι

  • 130 γρ. σιρόπι βύσσινο από γλυκό του κουταλιού
  • 30 ml νερό

Γέμιση

  • 200 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο, σουρωμένο
Σαντιγί
  • 2 κονσέρβες γάλα καρύδας, παγωμένες (τουλάχιστον 24 ώρες στο ψυγείο)
  • 4 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη

 

Οδηγίες παρασκευής

Παντεσπάνι

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι και τα κοσκινίζουμε πολύ καλά.
  2. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το ξύδι, το λάδι, τη βανίλια, τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά και να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά τα στερεά μέρη στο μίγμα του γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πετύχουμε μία ζύμη σα μερέντα στην υφή.
  4. Χωρίζουμε το μίγμα σε 2 ταψάκια 24 εκ. και ψήνουμε στον φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Σοκολάτα

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι.
  2. Ανάβουμε το μάτι της εστίας στο 3 με βάση το 9 και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει ένα σοκολατένιο γλάσο.
  3. Τη μισή ποσότητα του γλάσου τη βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Σαντιγί

  1. Ανοίγουμε προσεκτικά τις κονσέρβες χωρίς να τις ανακινήσουμε και συλλέγουμε με προσοχή το στέρεο μέρος του γάλακτος.
  2. Χτυπάμε με μίξερ χειρός το στέρεο μέρος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σα γιαούρτι (τη σαντιγί θα την έχουμε έτοιμη και θα την προσθέσουμε στην τούρτα 1 ώρα πριν την σερβίρουμε).

Συναρμολόγηση

  1. Ξεκινάμε μία ημέρα πριν τα παντεσπάνια. Αφού τα ψήσουμε, τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  2. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού με το νερό και περιχύνουμε όπως είναι ζεστό τα παντεσπάνια.
  3. Σκεπάζουμε τα παντεσπάνια με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  4. Φτιάχνουμε τη σοκολάτα και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα αυτής όπως είναι ζεστή πάνω στα παντεσπάνια.
  5. Βάζουμε τα παντεσπάνια στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα όπου θα σερβιριστεί η τούρτα.
  6. Την επόμενη μέρα φτιάχνουμε τη σαντιγί και 1 ώρα πριν συναρμολογήσουμε τη τούρτα τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι.
  7. Περιχύνουμε με γλυκό βύσσινο και με ένα κορνέ ή κουτάλι βάζουμε τη μισή ποσότητα σαντιγί.
  8. Τοποθετούμε και το δεύτερο παντεσπάνι, ρίχνουμε την υπόλοιπη σαντιγί και τα βύσσινα.
  9. Τρίβουμε με τον τρίφτη τη σοκολάτα και σερβίρουμε.

http://www.dairy-free.eu/black-forest/

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.