Τούρτα Μπόμπα σοκολάτας, από την Bianka και “Μαγειρικές Διαδρομές”!
Εύκολη και πολύ εμφανίσιμη τούρτα σοκολάτας!
Συστατικά
- Ένα ρόλο κέικ ετοιμο με γεμιση βανιλιας η σοκολατας η 7 days
- 1 πακέτο μπισκότα Πουρακια με γέμιση σοκολατας η Φουντουκιου η βανιλιας οτι έχουμε ,ας ειναι και χωρις γέμιση
Κρέμα σοκολάτας
- 280 γρ. κουβερτούρα 50-55% κακάο
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 4 φύλλα ζελατινη μουλιασμενα σε κρύο νερό
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
Οδηγίες
- Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει, τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα,
- Στύβουμε τη μουλιασμενη ζελατίνα και την ριχνουμε στην ζεστη σοκολατα ανακατεύουμε καλα, αφήνουμε για λίγο να πέσει η θερμοκρασία της και να κρυώσει λιγο και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.
- Κοβουμε το ρόλο σε λεπτές φέτες. Ντύνουμε μια λεκάνη μικρή του 1,5 λίτρου με μεμβράνη. Ντύνουμε την λεκάνη με τις φέτες ρολου που έχουμε κόψει.
- Ριχνουμε το 1/3 της κρεμας και βαζουμε επανω εδω εκεί τα Πουρακια ειναι μεγαλα τα σπάμε στη μεση. Ξανά κρεμα, Πουρακια και πάλι κρεμα Πουρακια.
- Σκεπαζουμε την επιφάνεια με τις υπόλοιπες φέτες ρόλο και βαζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα. Την άλλη μέρα βαζουμε την τουρτα σε μια πιατέλα και πασπαλιζουμε με κακαο.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από τη Μαρία Σοφοκλέους. Εγώ έκανα μερικές αλλαγές.
http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/toyrta-mpompa-sokolatas.html