Τούρτα Μπόμπα σοκολάτας, από την Bianka και “Μαγειρικές Διαδρομές”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Εύκολη και πολύ εμφανίσιμη τούρτα σοκολάτας!

Συστατικά
  • Ένα ρόλο κέικ ετοιμο με γεμιση βανιλιας η σοκολατας η 7 days
  • 1 πακέτο μπισκότα Πουρακια με γέμιση σοκολατας η Φουντουκιου η βανιλιας οτι έχουμε ,ας ειναι και χωρις γέμιση

Κρέμα σοκολάτας

  • 280 γρ. κουβερτούρα 50-55% κακάο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 4 φύλλα ζελατινη μουλιασμενα σε κρύο νερό
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

 

Οδηγίες
  1. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει, τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα,
  2. Στύβουμε τη μουλιασμενη ζελατίνα και την ριχνουμε στην ζεστη σοκολατα ανακατεύουμε καλα, αφήνουμε για λίγο να πέσει η θερμοκρασία της και να κρυώσει λιγο και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.
  3. Κοβουμε το ρόλο σε λεπτές φέτες. Ντύνουμε μια λεκάνη μικρή του 1,5 λίτρου με μεμβράνη. Ντύνουμε την λεκάνη με τις φέτες ρολου που έχουμε κόψει.
  4. Ριχνουμε το 1/3 της κρεμας και βαζουμε επανω εδω εκεί τα Πουρακια  ειναι μεγαλα τα σπάμε στη μεση. Ξανά κρεμα, Πουρακια και πάλι κρεμα Πουρακια.
  5. Σκεπαζουμε την επιφάνεια με τις υπόλοιπες φέτες ρόλο και βαζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα. Την άλλη μέρα βαζουμε την τουρτα σε μια πιατέλα και πασπαλιζουμε με κακαο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από τη Μαρία Σοφοκλέους. Εγώ έκανα μερικές αλλαγές.

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/toyrta-mpompa-sokolatas.html

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *