Τούρτα Brownie, από την Αντριάνα και το “Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana”!

  • Υλικά για το brownie:
    320 γρ. κουβερτούρα
    250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
    5 αβγά
    280 γρ. ζάχαρη
    190 γρ. αλεύρι
    1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ

  • Εκτέλεση:

  • Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, πάνω στο ξύλο κοπής. Τη λιώνουμε σε μπαιν-μαρίν μαζί με το βούτυρο. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι χαμηλή, για να μην καεί το μείγμα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, ώσπου να ασπρίσει το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε προσεκτικά με μια πλαστική κουτάλα. Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί διαστάσεων 25×45 με λαδόκολλα και αδειάζουμε το μισό μείγμα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Όταν ξεφουρνίζουμε το brownie μοιάζει ωμό. Το αφήνουμε να κρυώσει και ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο το υπόλοιπο.

 


  • Κρέμα:

  • 2 κουτιά φυτική σαντιγί στο τενεκεδένιο κουτάκι παγωμένα στο ψυγείο
    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

  • Χτυπάμε τα δυο κουτιά σαντιγί σε σφιχτή σαντιγί και προσθέτουμε το ζαχαρούχο. Απλώνουμε στο μισό παντεσπάνι και ρίχνουμε και σπασμένα μπισκότα. Εγώ χρησιμοποίησα γεμιστά με σοκολάτα. Σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και να ενωθεί η κρέμα και διακοσμούμε ό-πως επιθυμούμε. Τη διασκόσμηση αυτού του γκυκού επιμελήθηκε η κόρη μου.
  • Καλή επιτυχία και απόλαυση!!

 

 

 

https://www.facebook.com/587739244669476/photos/a.595131880596879.1073741831.587739244669476/863532600423471/?type=3&theater

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *