Τούρτα δίχρωμη με μπισκότα , ζαχαρούχο και μερέντα , από την εκπληκτική Σόφη Τσιώπου και τις “Λιχουδιές της Σόφης”!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Απίστευτη Τούρτα για όλες τις περιστάσεις!!!
Εύκολη, πεντανόστιμη, ξερφορμάρεται πανεύκολα και με βγάζει ασπροπρόσωπη κάθε φορά!!!

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ (σπασμένα σε κομμάτια)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ
4 κούπες των (250 ml) γάλα
1 βιτάμ (250 γρ)
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
80 γρ κουβερτούρα
1 κ.σ γεμάτη μερέντα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ
1 κουτί τενεκεδένιο Morfat σαντιγύ (παγωμένο από το ψυγείο)
1 ζαχαρούχο γάλα (μπορείτε να βάλετε το μισό για πιο άγλυκη γεύση)
1 βανίλια
Μερέντα για το στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φόρμα τσέρκι αποσπώμενη 26-28 εκ.ρίχνω τα μπισκοτα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να λιώσει.

Επειτα ανοίγω τη φωτιά,προσθετω τη ζάχαρη το βιτάμ και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.

Όταν δέσει κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τη σοκολάτα και τη μερέντα.

Αδειάζω την καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.

Σκεπάζω με μεμβράνη την επιφάνεια για να μην κάνει ”πέτσα” και αφήνω να κρυώσει.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Όταν κρυώσει την βάζω στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα.Χτυπάω το morfat να φουσκώσει και προσθέτω το ζαχαρούχο λίγο λίγο χτυπώντας.

Ρίχνω και τη βανίλια και αδειάζω την λευκή κρέμα,πάνω από τη σοκολατένια κρέμα.

Βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες, ή όλη νύχτα.

Ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι.

Τα μπισκότα μαλακώνουν από την κρέμα.

Γαρνίρω με λιωμένη Μερέντα και τριμμένα μπισκότα αν θέλω!
http://bettyscuisine.blogspot.gr/2011/12/blog-post.html

 

https://www.facebook.com/oilixoydiestissofis/photos/pcb.1040938905925574/1040937012592430/?type=1&theater

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



7 απαντήσεις στο “Τούρτα δίχρωμη με μπισκότα , ζαχαρούχο και μερέντα , από την εκπληκτική Σόφη Τσιώπου και τις “Λιχουδιές της Σόφης”!!”

  1. Ο/Η Χρυσα λέει:

    Συνολικά το γάλα που θα χρειαστούμε είναι 1 λίτρο?

  2. Ο/Η Σταυρουλα λέει:

    Έβαλα όλα τα υλικά ακριβώς για την σοκολατένια κρέμα και δεν,βγήκε τίποτε. Παρέμεινε υγρό. Τι έφταιξε ?

    • Ο/Η sokolata λέει:

      Σταυρούλα, από οτι βλέπω τα υλικά είναι σωστά και οι συνταγές της Σόφης είναι πάντα πετυχημένες. Η κρέμα πρέπει να βράσει για να πήξει …ανακατεύεις συνεχώς για να μην κολλήσει.. 🙂

  3. Ο/Η Athanasia λέει:

    Γινεται με λιγοτερο βουτυρο; μου φαινεται πολυ 250 g. Ειναι κι αυτες οι ενοχες 😉

  4. Ο/Η Name: λέει:

    Υπεροχη και πανευκολη συνταγη!!! Την εχω κανει παρα πολλες φορες!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *