Τούρτα δίχρωμη με μπισκότα, σοκολάτα και άρωμα μανταρίνι, από την καταπληκτική Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Θυμάμαι τη μαμά μου να μας φτιάχνει ένα γλυκό αντίστοιχο με άνθος αραβοσίτου βανίλια και σοκολάτα. Εγώ το πείραξα λιγάκι αντικαθιστώντας την απλή κρέμα της μαμάς με κρέμα ζαχαροπλαστικής που αρωμάτισα με μαρμελάδα μανταρίνι κι αφού τη χώρισα στη μέση, έκανα το δεύτερο μέρος της σοκολατένιο προσθέτοντας ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Εντάξει, την περιποιήθηκα λίγο και την έκανα να φαίνεται σαν τούρτα. Είναι απίστευτα δροσερή και εμφανίσιμη μέσα στην απλότητά της. Να τη δοκιμάσετε, είναι τέλεια τώρα που καλοκαιριάζει…

Υλικά για ένα ταψάκι διαστάσεων:21Χ25εκ.

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ

Για την κρέμα

    • 1 λίτρο γάλα
    • 2 βανίλιες
    • 5 αβγά
    • 100γρ. κορν φλάουρ
    • 100γρ. ζάχαρη
    • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
    • 5 κουτ. σούπας γενναίες μαρμελάδα μανταρίνι ή πορτοκάλι ή οποιαδήποτε άλλη μαρμελάδα εσπεριδοειδών σας αρέσει ή σας βρίσκεται
    • 125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

για τη διακόσμηση:

  • λίγη άχνη ζάχαρη
  • λίγο κακάο

tourta dixromi edited

Εκτέλεση

  1. Πρώτα ετοιμάζετε την κρέμα: Βάζετε το περισσότερο από το γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά μαζί με τις 2 βανίλιες . Χτυπάτε σε μπολ με τον αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη, προσθέτετε το γάλα που κρατήσατε και το κορν φλάουρ και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ύστερα ρίχνετε όλο μαζί το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα της κατσαρόλας.
  2. Παίρνετε στο χέρι τον αβγοδάρτη και ξεκινάτε να ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Την τραβάτε από τη φωτιά, προσθέτετε τις βανίλιες, το βούτυρο, τη μαρμελάδα και ανακατεύετε ζωηρά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει λεία η κρέμα.
  3. Στρώνετε με κομμάτι χαρτί ψησίματος αφού πρώτα το τσαλακώσετε με τα χέρια σας για να γίνει πιο ευέληκτο και στρώνετε με αυτό τον πάτο και τα πλαϊνά ενός μικρού ταψιού, Διαστ.: 20 Χ 25εκ. περίπου. Παίρνετε ένα ένα τα μπισκότα και κάνετε με αυτά μια πρώτη στρώση τοποθετώντας τα με τα γράμματα από κάτω. Αν κάποιο σπάσει το κρατάτε στην άκρη.
  4. Αδειάζετε από πάνω τους τη μισή κρέμα, την ισιώνετε και τη σκεπάζετε με μια στρώση ακόμη από μπισκότα. Προσθέτετε στην υπόλοιπη κρέμα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι να διαλυθεί εντελώς στη ζεστή κρέμα. Κάνετε με αυτή μια τελευταία στρώση και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα μπισκότα. Αφήνετε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει να σταθεροποιηθεί. Θα χρειαστεί ένα εξάωρο τουλάχιστον!
  5. Όταν θέλετε να σερβίρετε την τούρτα, την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και αφαιρείτε προσεκτικά το χαρτί. Πασπαλίζετε τέλος με ζάχαρη άχνη και μετά με λίγο κακάο και σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.

 

http://www.sweetly.gr/2015/05/tourta-dixromi-me-biscota-sokolata-kai-aroma-mantarini/#more-3698

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *