Creta Carob

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά( χωρισμένα κρόκοι και ασπράδια)

100 γρ άσπρη ζάχαρη

50 γρ ακατέργαστη ζάχαρη

50 γρ σκόνη κακάο κοσκινισμένο

1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας  η 2 βανίλιες σε σκόνη

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 170 c.

Αλείψτε βούτυρο ένα ταψί (38χ34).

Στρώστε χαρτί ψησίματος έτσι ώστε να είναι καλυμμένα και τα τοιχώματα.

Αλείψτε και το χαρτί ελαφρά με βούτυρο.

Χτυπήστε τα ασπράδια να πήξουν και προσθέστε  50 γρ ζάχαρη (ακατέργαστη).

Αφήστε τα στην άκρη ..Μην τα πήξετε πάρα πολύ..

Χτυπήστε στο μίξερ τούς κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη ( 100 γρ) να αφρατέψουν και να πάρουν κρεμώδη υφή..

Προσθέστε τις βανίλιες και το κακάο..

Βγάλτε το μπώλ από το μίξερ και με μια κουτάλα προσθέστε σιγά σιγά τα ασπράδια .

Ανακατεύετε από κάτω προς τα πάνω ..

Δεν θέλουμε να χαθεί ο αέρας που μας δίνει η μαρέγκα ..

Ρίξτε το μείγμα στο ταψί σας και < χτυπήστε > πάνω στο πάγκο τής κουζίνας η

κουνήστε το πέρα δώθε για να κάτσει και να ισιώσει καλά..

Ψήστε  για 15-20 λεπτά περίπου.

Αφήστε να κρυώσει καλά και βγάλτε  το από το ταψί.

Θα χρειαστείτε 2 τέτοια παντεσπάνια για την τούρτα σας ( δηλ διπλή δόση).

Αν την θέλετε πιο ψηλή θα πρέπει να φτιάξετε 3 τέτοια παντεσπάνια.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
3 φάκελοι Γκαρνί ζαχαροπλαστικής κακάο

2,1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

4 κουταλιές κακάο κοσκινισμένο

1 κουταλάκι του γλυκού Νες καφέ

Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μίξερ και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει..
ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
1,5 λίτρο κρέμα γάλακτος 35%

300  γρ άχνη ζάχαρη

2 βανίλιες

μπλέ χρώμα ζαχαροπλαστικής

Ετοιμάστε 1,1/2 της  κούπας ζεστό νερό και διαλύστε μέσα 2 κουταλιές Cadbury ρόφημα σε σκόνη.

Ποτίστε το πρώτο παντεσπάνι και στρώστε  την κρέμα σοκολάτα..

Σκεπάστε το με το υπόλοιπο παντεσπάνι ..

Βάλτε το ξανά στο ψυγείο για μισή ώρα..

TIPS: Αν θέλετε να φτιάξετε και άλλο στρώμα τούρτας, φτιάξτε άλλο ένα παντεσπάνι και διπλή δόση γέμισης.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια μέχρι να έχετε μια σφικτή σαντιγί.

Βάλτε την στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα .

Βγάλτε την τούρτα σας από το ψυγείο και στρώστε την από πάνω με σπάτουλα με την άσπρη σαντιγί.

Βάλτε σε κορνέ άσπρη σαντιγί και κάντε την διακόσμηση γύρω γύρω .

Βάλτε στην σαντιγί σας ελάχιστο μπλε χρώμα ..Δεν θέλουμε να είναι πολύ σκούρο το αποτέλεσμα.

Προτού αρχίσετε να φτιάχνετε τις μπλε γραμμές και τον σταυρό καλά είναι να κάνετε σημάδια με ένα

κοφτερό μαχαιράκι .. Να φτιάξετε ένα <μπούσουλα> δηλαδή ..

Έτσι το σχέδιο σας θα βγει ακριβώς χωρίς λάθη..

Το ζητούμενο εδώ είναι να βγει ακριβώς η ελληνική σημαία δηλ με εννέα οριζόντιες

και εναλλασσόμενες λευκές  και μπλέ παράλληλες λωρίδες.

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

 

http://koykoycook.gr/?p=21078

 

12596158_706016022872582_1830310840_n

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *