Τούρτα Ferrero Rocher, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ (για σκεύος 30 εκατοστών)

9 μεγάλα φρέσκα αυγά

350 γρ ζάχαρη

180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ κόρν φλάουερ

80 γρ κακάο σκόνη

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

4 βανιλέτες

100 γρ καλό κονιάκ

Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν
και προσθέστε  τις βανιλέτες .

Αναμείξτε το αλεύρι , το κόρν φλάουερ , το κακάο, το μπαίκιν  σε ένα μπώλ.

Προσθέστε το το μείγμα των αλεύρων λίγο -λίγο .

Ρίξτε στο τέλος το κονιάκ.

Στρώστε το σκεύος σας με αντικολλητικό χαρτί.

Βουτυρώστε ελαφρά το χαρτί..

Ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο(170c) φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

Κόψτε μόλις κρυώσει καλά σε 3 κομμάτια..

Είναι καλύτερα να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα.

Μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε τα σκεπάζουμε με πετσέτα για να μην

χάσουν την υγρασία τους .

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

1 κούπα του καφέ ζεστό νερό

2 κουταλιές της σούπας γεμάτες ρόφημα σοκολάτας Cadbury

25 γρ κονιάκ 

Αφήνουμε να κρυώσει,προσθέτουμε το κονιάκ  και μετά ποτίζουμε το παντεσπάνι μας.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 

510 γρ Σοκολάτα Πραλίνα NESTLE DESSERT

2 κουταλιές Πραλίνα φουντουκιου

1500 γρ κρέμα γάλακτος Arla 35% λιπαρά

400 γρ άχνη ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κοφτή κρεμόριο

10 σοκολατάκια Φερέρο περασμένα στο μούλτι

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Λιώστε σε χαμηλή φωτιά σε μπαίν μαρί την σοκολάτα .

Προσθέστε την πραλίνα και ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί.

Αφήστε να κρυώσει καλά το μείγμα.

Χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας

σταδιακά την άχνη..

Όταν η σαντιγί σας σφίξει αρκετά προσθέστε κουταλιά-κουταλιά

το μείγμα της σοκολάτας στην σαντιγί σας..

Μόλις ομογενοποιηθεί ρίξτε και τον πολτό από τα σοκολατάκια..

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει για λίγες ώρες.

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ -ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

150 γρ φουντούκια χοντροτριμμένα στο μούλτι

2 σοκοφρέτες maxi ψιλοτριμμένες στο μούλτι

8 ολόκληρα σοκολατάκια Φερέρο

βρώσιμο χρυσό χρώμα ζαχαροπλαστικής

Ποτίστε  το πρώτο παντεσπάνι και στρώστε το με μια δόση κρέμα.

Πασπαλίστε το με λίγη τριμμένη σοκοφρέτα.

Συνεχίστε με τα υπόλοιπα παντεσπάνια .

Καλύψτε όλη την τούρτα σας εξωτερικά με την ίδια κρέμα.

Αφήστε λίγη κρέμα για να κάνετε τις ροζέτες που θα μπούν τα σοκολατάκια.

Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο να σφίξει.

Βάλτε σε ένα μπώλ το τρίμμα της σοκοφρέτας που σας περίσσεψε 

και τα φουντούκια.

Μόλις σφίξει η κρέμα στην τούρτα σας βάλτε γύρω γύρω αυτό το μείγμα

και πιέστε να κολλήσει.

Φτιάξτε από πάνω τις ροζέτες.

Βάψτε με ένα πινελάκι τα σοκολατάκια σας με το χρυσό χρώμα.

Αφήστε να στεγνώσουν λίγο και βάλτε τα πάνω στις ροζέτες.

Έτοιμη!!!

Χρόνια πολλά!!

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
https://koykoycook.gr/?p=25941
 
 
 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *