Τούρτα γενεθλίων ουράνιο τόξο με kitkat και smarties, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ
6 αυγά( χωρισμένα κρόκοι και ασπράδια)
100 γρ λευκή ζάχαρη
50 γρ καστανή ζάχαρη
25 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
25 γρ κόρν φλάουερ
2 βανίλιες
EΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 170 c.
Αλείψτε βούτυρο ένα ταψί (38χ34).
Στρώστε χαρτί ψησίματος έτσι ώστε να είναι καλυμμένα και τα τοιχώματα.
Αλείψτε και το χαρτί ελαφρά με βούτυρο.
Χτυπήστε τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα και προσθέστε την καστανή ζάχαρη(50γρ).
Αφήστε τα στην άκρη ..Μην τα πήξετε πάρα πολύ..
Χτυπήστε στο μίξερ τούς κρόκους με την λευκή ζάχαρη(100 γρ) να αφρατέψουν
και να πάρουν κρεμώδη υφή..
Προσθέστε τις βανίλιες, το αλεύρι και το κόρν φλάουερ.
Βγάλτε το μπώλ από το μίξερ και με μια κουτάλα προσθέστε σιγά σιγά τα ασπράδια .
Ανακατεύετε απαλά από κάτω προς τα πάνω ..
Δεν θέλουμε να χαθεί ο αέρας που μας δίνει η μαρέγκα ..
Βάλτε το μείγμα στο ταψί .
Στρώστε το μείγμα με μια σπάτουλα .
Ψήστε για 20 λεπτά περίπου.
Αναποδογυρίστε το αφού ψηθεί σε μια πετσέτα .
Αφήστε το να κρυώσει καλά.
Στο σύνολο θα χρειαστείτε 4 χρωματιστά παντεσπάνια για αυτή την τούρτα.
Εμείς φτιάξαμε ένα πορτοκαλί,ένα μπλέ,ένα κόκκινο και ένα πράσινο.
Για να τα χρωματίσετε θα χρειαστείτε αντίστοιχα χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Εμείς χρησιμοποιήσαμε χρώματα της Wilton σε πάστα.
Τα ρίξαμε στο μείγμα προτού αναμείξουμε το μείγμα με την μαρέγκα.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
250 γρ ζάχαρη
250 γρ νερό
1 βανίλια
2 σφηνάκια κονιάκ
2 κουταλάκια του γλυκού γλυκόζη
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράστε για 5-6 λεπτά όλα τα υλικά μαζί .
Αφήστε να κρυώσει καλά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
1200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ προσθέτοντας σταδιακά την άχνη
και μετά το άρωμα βανίλια.
Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
1500 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
200 γρ κακάο σκόνη άγλυκο κοσκινισμένο
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ προσθέτοντας σταδιακά την άχνη
και μετά το κακάο και το άρωμα βανίλια.
Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ
Με ένα πινέλο βρέξτε ελαφρά με το σιρόπι το πρώτο παντεσπάνι.
Στρώστε ένα μέρος κρέμα βανίλια..
Βρέξτε με το ίδιο τρόπο το δεύτερο παντεσπάνι.
Ξαναστρώστε κρέμα βανίλια.
Συνεχίστε με το τρίτο παντεσπάνι ( εδώ θα στρώσετε κρέμα σοκολάτα).
Σκεπάστε την τούρτα σας με το τελευταίο παντεσπάνι και βρέξτε το και αυτό ελαφρά.
Καλύψτε όλη την υπόλοιπη τούρτα σας με την κρέμα σοκολάτα.
Κολλήστε γύρω γύρω τα Κιτ κάτ.
Βάλτε από πάνω τα M & Ms..
Έτοιμη …
Εμείς βάλαμε τα παντεσπάνια μας με την ακόλουθη χρωματική σειρά :
Πράσινο, κόκκινο, μπλέ , πορτοκαλί..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
Αφήστε μια απάντηση