Τούρτα “Καλοκαιρινό Όνειρο” , από την Bianka και τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !
Απίθανη σε στήσιμο τούρτα!
Συστατικά
Για την ζύμη Φλωρας
- 125 γρ.αλεύρι
- πολύ λίγο μπέικιν ( στη μύτη από το μαχαιράκι )
- 50 γρ . ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ μαλακό βούτυρο
Για το Παντεσπάνι
- 4 αβγά
- 4 κ.τ.σ. καυτό νερό
- 3 σταγόνες εσάνς λεμονιού ή ξύσμα του
- 75 γρ . ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 75 γρ . αλεύρι
- πολύ λίγο μπέικιν ( στη μύτη από το μαχαιράκι )
- 50 γρ . νισεστέ
Για το άλειμμα του παντεσπανιού
- 400 γρ . μαρμελάδα φράουλα η βερύκοκο
Για την την Γέμιση
- 800 γρ . πολύ κρύα κρέμα γάλακτος
- 5 πλάκες ζελατίνας ή τη σκόνη
- 3 βανίλιες
- ( ή 2 φακελλάκια κρεμα Ζαχαροπλαστικης Γιωτης της αρεσκειας σας )
- σαντιγί και σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα
Οδηγίες
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C.
- Ζυμώνουμε μαζί το αλευρι , το μπέικιν , τη ζαχαρη , τη βανιλια , το αλατι και το βουτυρο .
- Βάζουμε στο ψυγείο τη ζύμη για 30 λεπτά
- Παίρνουμε τη ζύμη της πάστα φλόρας την ανοίγουμε και την βάζουμε στη φόρμα (28 εκ . ) με στεφάνι .
- Την τρυπάμε με το πηρούνι , και την ψήνουμε για 10 λεπτά .
- Όταν ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει
- Χτυπάμε τα αβγά , νερό και την εσάνς λεμονιού ( ή ξύσμα ) , στην πιο δυνατή ταχύτητα του μίξερ , να αφρατέψουν καλά καλά .
- Μπερδεύουμε τη ζάχαρη με τη βανίλια και τα προσθέτουμε και αυτά και τα χτυπάμε για 2 λεπτά .
- Ανακατεύουμε το αλεύρι , μπέικιν και το νισεστέ και τα προσθέτουμε κι αυτά με απαλές κινήσεις .
- Παίρνουμε το ταψί της ηλεκτρικής κουζίνας , το βουτυρώνουμε και βάζουμε λαδόκολλα .
- Βάζουμε το μίγμα στο ταψί και το ψήνουμε στους 200 ° c για 9 λεπτά .
- Όταν ψηθεί το παντεσπάνι , το αναποδογυρίζουμε σε μια πετσέτα με ζάχαρη πασπαλισμένη και αφαιρούμε αμέσως τη λαδόκολα .
- Το αφήνουμε έτσι να κρυώσει
- Αλείφουμε την πάστα φλόρα με 2 κ.τ.σ. με τη μαρμελάδα .
- Την υπόλοιπη μαρμελάδα την αλείφουμε πανω στο παντεσπάνι .
Τώρα κάνουμε την γέμιση :
- Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος ( σαντιγί ) ζεσταίνουμε τη ζελατίνα , τη βάζουμε στην χτυπημένη κρέμα ( σαντιγί ) και προσθέτουμε τις βανίλιες .
- Ή χτυπάμε τις κρέμες ζαχαροπλαστικής με γάλα ( εδώ έχω χρησιμοποιήσει κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα )
- Βάζουμε 2 / 3 από την κρέμα ( σαντιγί ) στο παντεσπάνι .
- Εάν θέλετε ψιλοκόβετε φρούτα από πάνω ( εδώ έχω κόψει κομπόστα ροδάκινο ) .
- Κόβουμε το παντεσπάνι στενόμακρα σε 7 στενές λωρίδες η καθε μια σε 5 εκ .
- Την πρώτη λωρίδα την τυλίγουμε σε ρολό και την βάζουμε στη μέση από την πάστα φλόρα .
- Παίρνουμε τις άλλες λωρίδες και συνεχίζουμε το τύλιγμα , όποιες μετά εξέχουν , τις κόβουμε για να είναι ομοιόμορφη η τούρτα
- Γεμίζουμε γύρω γύρω με την υπολοιπη κρέμα , να πάει παντού και να γεμίσει όλη η φόρμα .
- Απλώνουμε σαντιγύ στην τούρτα , βάζουμε την υπόλοιπη σε κορνέ και κάνουμε σχέδια .
- Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας και ό , τι άλλο θέλουμε .
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 23 Ιούλιος 2009
Εντυπωσιακό γλυκό και με αρκετό κόπο!!
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Πέμπτη, 23 Ιούλιος 2009
Πολυ εμπνευσμένη τεχνικη και το αποτέλεσμα αριστο .Μπραβο σου .Ονειρο ….
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 23 Ιούλιος 2009
Και πού να δείτε και τις φωτό που μάς στέλνει η Bianka για να βάλουμε βήμα-βήμα, σκέτο ποιήμα!!!!!!!!!!Προσεχώς!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 23 Ιούλιος 2009
Καλέ…. άλλα 5 σκουφάκια και λίγα είναι!!!
Σχόλιο από Χριστινα Χριστινα , Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2011
Υπεροχο ειναι αλλα και δυσκολο μου φενεται,και τι ωραια παρουσιαση!!!!!!!!!
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2011
Χριστινα φενεται δυσκολο αλλα δεν ειναι
κυταξε τις φωτο που εχω βαλη και φτιαξτω ετσι που σας δειχνω βημα βημα!!
κυταξε τις φωτο που εχω βαλη και φτιαξτω ετσι που σας δειχνω βημα βημα!!
Σχόλιο από Χριστινα Χριστινα , Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2011
Εσυ Bianka μου,πολυ ωραια και αναλυτικα τα εχεις βαλει,οταν την φτιαξω ,που θατην φτιαξω θα βαλω τον υπολογιστηπανω στην κουζινα μπροστα μου,εχει πολλες λαπτομε ριες η τουρτα ,αλλα!!!!!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από sofouleli , Κυριακή, 12 Μάιος 2013
Μπραβο βρε Λιάνα μου όσο υπομομή και μεράκι έχεις . Εισαι μοναδική!