DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
4 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη (100 γρ.)
1 κούπα αλεύρι (100γρ.)
50 γρ.βούτυρο φρέσκο λιωμένο τύπου Λούρπακ
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 κ.γ μπέικιν


-Χτυπάω τ’αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι 5 λεπτά να φουσκώσουν καλά.
Κοσκινίζω το αλεύρι 2 φορές με το μπέικιν και τη βανίλια.
Σταματώ το μίξερ και ρίχνω με δόσεις το αλεύρι με ένα σουρωτήρι ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.Τέλος ρίχνω το βούτυρο ανακατεύοντας πάλι απαλά.Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι 22 εκ.στρωμένο με λαδόκολα(δεν βουτυρώνω) και ψήνω στους 180 για 25 λεπτά περιπου το τσεκαρω.
Αφου κρυωσει καλά το χωριζω σε 2 δίσκους.


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
1 κ.σ χυμο λεμονιού
-Βράζω 1 λεπτο μόνο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνω να κρυώσει.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

1 λίτρο γάλα φρέσκο
80 γρ. άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια (για ζεστή κρέμα)
120 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
3/4 κούπας (150γρ.) ζάχαρη ή 1 κούπα ζάχαρη (200 γρ.)
1 βανίλια


-Βάζω όλα μαζί τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύω πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα..Την αδειάζω σ’ένα μπολ σκεπασμένη με μεμβρανη και την βάζω στο ψυγειο να κρυωσει καλά.Όταν κρυώσει την χτυπάω στο μιξερ να αφρατέψει.


ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

100 γρ.σοκολατα μαυρη
100 γρ.σοκολατα γάλακτος
80 γρ.γάλα φρέσκο
1 κ.σ μαργαρίνη


-Ανακατεύω όλα τα υλικα σε πολύ χαμηλή φωτιά,και αφηνω να κρυωσει καλα και να πήξει.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ


-Βάζω σε μια πιατέλα έναν δίσκο παντεσπάνι,σιροπιάζω με όσο σιρόπι θέλω στρώνω όλη την κρέμα και σκεπάζω με τον δεύτερο δίσκο.Σιροπιάζω ξάνα και βάζω το κωκ στο ψυγειο να παγωσει 1 ώρα.Καλυπτω με την γκαναζ σοκολάτας.

 

https://www.facebook.com/oilixoydiestissofis/photos/pcb.1067511513268313/1067505806602217/?type=1&theater

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.