Τούρτα κορμός σοκολάτας με επικάλυψη γλάσο σοκολάτας από το “Sintayes.gr” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υπέροχη τούρτα κορμός σοκολάτα με επικάλυψη γλάσο-γκανάς  σοκολάτας για τα γενέθλια, τα γιορτή και … όχι μόνο !!!

 

Μερίδες: 6

 Χρόνος: 30 λ

 Δυσκολία: Μέτρια

 

Υλικά συνταγής

 

Για το κορμό:

  • 1 σακουλάκι συσκευασίας σαντιγί σκόνη
  • 1 κρέμα γάλακτος 250 ml με 35% λιπαρά
  • 1 κουβερτούρα 125 γραμμάρια
  • 3 μεγάλες κουταλιές μερέντα ή νουτέλα
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ για κορμό σοκολάτας
  • 1 βανίλια ή λικέρ της αρεσκείας μας

Για την επικάλυψη σοκολάτας: *

  • 1 κουβερτούρα των 125 γραμμαρίων
  • 125 ml κρέμα γάλακτος
  • 20 γρ. μέλι

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τον κορμό
    Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Στο κάδο του μίξερ, στη δυνατή σκάλα χτυπάμε τη σκόνη σαντιγί με την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει.
    Προσθέτουμε στο μείγμα της σαντιγί, τη λιωμένη κουβερτούρα, τη μερέντα και το άρωμα της επιλογής μας ή βανίλια.
    Τέλος προσθέτουμε και τα μπισκότα θρυμματισμένα και ανακατεύουμε καλά.
    Αδειάζουμε το μείγμα σε τσέρκι το στρώνουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη αν θέλουμε να παγώσει γρήγορα.
  2. Για την επικάλυψη σοκολάτας
    Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα σ” αυτήν την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθεί το μείγμα.
    Μόλις παγώσει το γλυκό το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και το καλύπτουμε με τη γκανάς ομοιόμορφα.

 

 

* Για περισσότερη επικάλυψη διπλασιάστε τη ποσότητα των υλικών.

 

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/geuseis/sintages/arthro/352206/tourta-kormos-sokolatas/

 

Δείτε τη συνταγή: 

http://www.sintayes.gr/syntages/tourta-kormos-sokolata-epikalipsi-glaso-sokolatas/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *