Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Σήμερα δεν κάνω καμία σπουδαία ανακάλυψη! Απλά συνδυάζω τα δύο πιο αγαπημένα μου γλυκά: τον κορμό και τη lemon pie σε μια καταπληκτική τούρτα! Το λικέρ λεμόνι λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος και η μια γεύση συμπληρώνει την άλλη!

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για την κρέμα λεμόνι

  • 300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 2 λεμόνια χυμό + ξύσμα
  • 1 κ.γ. ζελατίνη
  • 1 κ.σ. νερό

Για τον κορμό σοκολάτας

  • 250 γραμμ. βούτυρο
  • 8 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1½ πακέτο μπισκότα τύπου digestive
  • 1/4 φλ. λικέρ λεμόνι
  • 1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα φουντούκια

ΟΔΗΓΙΕΣ

 

  • Σε φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
  • Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενωθούν.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσοχή, δεν βράζουμε το μείγμα, απλά το ζεσταίνουμε για να διαλυθούν τα υλικά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το λικέρ λεμόνι.
  • Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη), τα προσθέτουμε στο μείγμα κι έπειτα προσθέτουμε και τα φουντούκια.
  • Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα κι αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Απλώνουμε το μείγμα με ένα κουτάλι μέσα σε ένα τσέρκι που έχουμε βάλει πάνω σε επιφάνεια καλυμμένη με λαδόκολλα.
  • Το παγώνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο (διατηρείται στο ψυγείο).
  • Βάζουμε την ζελατίνη με το νερό σ ένα μπολ και το βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  • Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια.
  • Ενώνουμε το βούτυρο με το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφρατεύουμε το τυρί με σύρμα ή μίξερ και προσθέτουμε την κρέμα από τα μπισκότα, το ζαχαρούχο, τον χυμό και το ξύσμα.
  • Στη συνέχεια βάζουμε την ζελατίνη και αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση.
  • Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά και στολίζουμε με  ό,τι θέλουμε όπως χρωματιστή τρούφα ή ζαχαρωτά.

 

 

http://coolartisan.net/gr/?recipe-post=lemon-pie-cake-with-a-chocolate-salami-base

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *