Τούρτα Lemon Pie με βάση από κορμό σοκολάτας, από τον Γαβριήλ Νικολαϊδη και τον Cool Artisan!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σήμερα δεν κάνω καμία σπουδαία ανακάλυψη! Απλά συνδυάζω τα δύο πιο αγαπημένα μου γλυκά: τον κορμό και τη lemon pie σε μια καταπληκτική τούρτα! Το λικέρ λεμόνι λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος και η μια γεύση συμπληρώνει την άλλη!

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για την κρέμα λεμόνι

  • 300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 2 λεμόνια χυμό + ξύσμα
  • 1 κ.γ. ζελατίνη
  • 1 κ.σ. νερό

Για τον κορμό σοκολάτας

  • 250 γραμμ. βούτυρο
  • 8 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1½ πακέτο μπισκότα τύπου digestive
  • 1/4 φλ. λικέρ λεμόνι
  • 1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα φουντούκια

ΟΔΗΓΙΕΣ

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • Σε φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
  • Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενωθούν.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσοχή, δεν βράζουμε το μείγμα, απλά το ζεσταίνουμε για να διαλυθούν τα υλικά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το λικέρ λεμόνι.
  • Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη), τα προσθέτουμε στο μείγμα κι έπειτα προσθέτουμε και τα φουντούκια.
  • Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα κι αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Απλώνουμε το μείγμα με ένα κουτάλι μέσα σε ένα τσέρκι που έχουμε βάλει πάνω σε επιφάνεια καλυμμένη με λαδόκολλα.
  • Το παγώνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο (διατηρείται στο ψυγείο).
  • Βάζουμε την ζελατίνη με το νερό σ ένα μπολ και το βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  • Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια.
  • Ενώνουμε το βούτυρο με το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφρατεύουμε το τυρί με σύρμα ή μίξερ και προσθέτουμε την κρέμα από τα μπισκότα, το ζαχαρούχο, τον χυμό και το ξύσμα.
  • Στη συνέχεια βάζουμε την ζελατίνη και αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση.
  • Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά και στολίζουμε με  ό,τι θέλουμε όπως χρωματιστή τρούφα ή ζαχαρωτά.

 

 

http://coolartisan.net/gr/?recipe-post=lemon-pie-cake-with-a-chocolate-salami-base

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *