DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet

Υλικά

  • 450 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου(2 πακέτα)
  • 200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 600 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
  • 100 γρ. μέλι

Εκτέλεση

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με το μέλι. Αφήνουμε για 1΄, ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ ή κατά προτίμηση με ένα bimer), αποφεύγοντας να πάρει αέρα η σοκολάτα. Αφήνουμε εκτός ψυγείου για ένα μισάωρο για να πήξει ελαφρώς. Κολλάμε τα μπισκότα με την μαρμελάδα ανάμεσα ανά δυο αφήνοντας 7-8 μπισκότα σκέτα. Σ’ ένα τσέρκι ή ταψάκι διαμ. 20 και ύψους 5 εκ. στρώνουμε στο κάτω μέρος τα μπισκότα , κόβουμε ορισμένα σε κομματάκια έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά που θα δημιουργηθούν. Αδειάζουμε την μισή από την κρέμα σοκολάτα, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, αφήνουμε στο ψυγείο για 10΄ να σταθεροποιηθεί και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε βουτώντας το σε καυτό νερό, αν είναι σε ταψάκι ή αν είναι σε τσέρκι, μ’ ένα φλόγιστρο ζεσταίνουμε την περιφέρεια. Γαρνίρουμε την περιφέρεια με τα σκέτα μπισκότα και την επιφάνεια με τα γεμιστά που έχουν περισσέψει. Αφήνουμε  10-15΄λεπτά εκτός ψυγείου πριν σερβίρουμε για να μαλακώσει η σοκολάτα.

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.