Τούρτα με επικάλυψη σοκολάτας και γέμιση κράμα μελιού, από τον Γαβριήλ Νικολαϊδη, και τον Cool Artisan!

Μια στρογγυλή, χριστουγεννιάτικη τούρτα που φτιάχνεται χρησιμοποιώντας ένα γυάλινο μπολ ως καλούπι!

 Για την κρέμα επέλεξα μια πολύ αγαπημένη μου συνταγή με μέλι και σαμπάνια του Στέλιου Παρλιάρου που βρήκα στο steliosparliaros.gr

Κάνε κλικ εδώ για να δεις την απλή συνταγή μου για παντεσπάνι. Σε αυτή τη συνταγή θα χρησιμοποιήσεις δύο παντεσπάνια

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για την κρέμα

  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 90 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 80 ml σαμπάνια ή αφρώδης οίνος
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνας

Για την επικάλυψη

  • 150 g σοκολάτα (όχι περισσότερο από 40-50% κακάο), σπασμένη σε κομμάτια
  • 225 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για την κρέμα

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (ένα στάδιο πριν γίνει σαντιγί). Αφήνουμε κατά μέρος.
  • Ρίχνουμε σε ένα μεταλλικό μπολ τους κρόκους, το μέλι και τη ζάχαρη.
  • Τα χτυπάμε ελαφρώς με έναν αβγοδάρτη και στερεώνουμε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (μπεν μαρί).
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μπεν μαρί έως ότου φουσκώσει το μείγμα και γίνει λευκό.
  • Έπειτα το αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά τη σαμπάνια.
  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε να μαλακώσουν.
  • Στο μεταξύ, βράζουμε σε ένα μπρίκι λίγο νερό (περίπου 1 φλιτζανάκι) και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  • Στύβουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στο βραστό νερό.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά.
  • Αδειάζουμε το υγρό με τις ζελατίνες στο μείγμα του μίξερ και ανακατεύουμε γρήγορα με μία ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).
  • Στο τέλος, προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με τη μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις.

Για την επικάλυψη

  • Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και τη λιώνουμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, δηλαδή σε μπεν μαρί (η βάση του μπολ πρέπει να μην αγγίζει το νερό).
  • Ανακατεύουμε συνεχώς, προσέχοντας να μην καεί η σοκολάτα
  • Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
  • Χτυπάμε την κρέμα έως ότου διαμορφωθούν μαλακές κορυφές
  • Προσεκτικά τη διπλώνουμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα

Για το στήσιμο της τούρτας

  • Παίρνουμε ένα στρογγυλό μπολ. (Εγώ πήρα αυτό από το ΙΚΕΑ)
  • Το καλύπτουμε εσωτερικά με το πρώτο παντεσπάνι. Μην αγχωθείς αν σπάσει σε κάποιο σημείο γιατί δεν θα φαίνεται μετά.
  • Αδειάζουμε στο εσωτερικό του την κρέμα μελιού.
  • Καλύπτουμε από πάνω με το δεύτερο παντεσπάνι.
  • Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον. Εγώ το άφησα για μια νύχτα.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο και αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια πιατέλα.
  • Στη συνέχεια καλύπτουμε το παντεσπάνι με τη σοκολάτα χρησιμοποιώντας μια μαρίζ!
  • Για τη διακόσμηση μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι θέλεις όπως τρούφα, μπισκότα, πραλινάκια ή ό,τι άλλο φανταστείς.

Tip: Μπορείς προαιρετικά αν θες να δώσεις υγρασία στο παντεσπάνι με οποιοδήποτε σιρόπι! Εγώ έβαλα αυτό που μου περίσσεψε από τα μελομακάρονα!

 

 

DSC_1541

 

DSC_1527

 

http://coolartisan.gr/gr/?recipe-post=chocolate-cake-filled-with-honey-cream-recipe

 

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *