Τούρτα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα, από την Luise και το Radicio!

Ιδιαίτερη, πρωτότυπη και πολύ νόστιμη τούρτα με κέικ φυστικοβούτυρου και σοκολατένια γέμιση. Την πανδαισία γεύσης, συμπληρώνει το σιρόπι καραμέλας! Από το radicio.com. 
5 αστέρια από 7 άτομα 

 



Προετοιμασία: 40 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα | Μαγείρεμα: 60 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 40 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα 
Συνταγή για: 18 μερίδες περίπου 



Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: θερμίδες | Λιπαρά: γρ.



Υλικά συνταγής για το κέικ: 
Αλεύρι3 1/3 κούπες (για όλες τις χρήσεις) 
Μπέικιν πάουντερ1 κουταλιά σούπας 
Αλάτι1 κουταλάκι τσαγιού 
Κανέλα3/4 κουταλάκι τσαγιού 
Βούτυρο170 γρ. (3/4 κούπας) σε θερμοκρασία δωματίου 
Φυστικοβούτυρο195 γρ. (3/4 κούπας) 
Ζάχαρη2 1/4 κούπας 
Αυγά3 μεγάλα (σε θερμοκρασία δωματίου) 
Γάλα1 κούπα (σε θερμοκρασία δωματίου) 
Βανίλια2 κουταλάκια εκχύλισμα ή 3 βανιλίνες 


Υλικά συνταγής για το σιρόπι: 
Νερό1/4 κούπας 
Ζάχαρη1/4 κούπας 


Υλικά συνταγής για τη γέμιση και επικάλυψη: 
Σοκολάτα400 γρ. (κουβερτούρα) 
Κρέμα γάλακτος400 γρ. 
Βούτυρο2 κουταλιές σούπας 



Οδηγίες: 


Για το κέικ:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνετε 2 ταψάκια 22 εκ. περίπου και στρώνετε τον πάτο και τα τοιχώματα με λαδόχαρτο. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι και την κανέλα. Τα κρατάτε κατά μέρος για αργότερα.
2. Χτυπάτε μαζί το βούτυρο και το φυστικοβούτυρο, να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε την βανίλια και τα αυγά, ένα ένα. Όταν τα αυγά αναμειχθούν, σταματάτε το χτύπημα και με σπάτουλα καθαρίζετε τα τοιχώματα και τον πάτο του μπολ.
3. Προσθέτετε το μισό αλεύρι, με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέτετε με σταθερή ροή το γάλα και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι. Μόλις τα υλικά αναμειχθούν σταματάτε το χτύπημα.
4. Μοιράζετε το μείγμα στα 2 ταψάκια που ετοιμάσατε και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Βγάζετε μόλις ψηθούν, αφήνετε για 10 λεπτά μέσα στα ταψιά να ηρεμήσουν και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζετε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
Για το σιρόπι:
1. Βάζετε το νερό σε κατσαροράι και το βάζετε να βράσει. Σε άλλο κατσαρολάκι βάζετε την ζάχαρη και την βάζετε στη φωτιά. Την αφήνετε χωρίς να την ανακατέψετε να λιώσει και να πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα. Προσθέτετε (με προσοχή γιατί βγάζει πολλούς ατμούς) το βραστό νερό και αφού πάρει 1 – 2 βράσεις, κατεβάζετε από την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
Για τη γέμιση:
1. Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την βάζετε σε μπολ μαζί με το βούτυρο. Βάζετε την κρέμα γάλακτος να κάψει καλά. Την αδειάζετε πάνω στη σοκολάτα. Αφήνετε περίπου 10 λεπτά να λιώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια ανακατεύετε να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Το αφήνετε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το χτυπάτε με το μίξερ να αφρατέψει (αν αργεί να αφρατέψει, το βάζετε 4 – 5 λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια το ξαναχτυπάτε)
Για τη συναρμολόγιση:
1. Αν τα κέικ δεν έχουν ίσια επιφάνεια, κόβετε όσο χρειάζεται για να γίνουν επίπεδα. Στη συνέχεια κόβετε κάθε κέικ στη μέση οριζόντια. Έτσι θα έχετε 4 ίδιους δίσκους κέικ.
2. Βάζετε έναν δίσκο σε πιατέλα. Με πινέλο υγραίνετε ελαφρά την επιφάνειά του με το σιρόπι καραμέλας. Από πάνω απλώνετε το 1/6 από την χτυπημένη γκανάζ σοκολάτας. Πάνω από την σοκολάτα βάζετε τον δεύτερο δίσκο κέικ. Υγραίνετε με σιρόπι και απλώνετε γκανάζ. Συνεχίζετε μέχρι να βάλετε και τον τελευταίο δίσκο κέικ.
3. Με την γκανάζ που περίσσεψε καλύπτετε την επιφάνεια και ολόγυρα το κέικ. Το στρώνετε όσο καλύτερα μπορείτε. Αν θέλετε διακοσμείτε με τρούφα ή καλύπτετε με ζαχαρόπαστα.

Μαγειρεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2016 από την Luise

 

http://www.radicio.com/%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%86%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%85%CF%81%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *