Τούρτα με κακάο και μπισκότα, από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Γλυκές Αλχημείες!

YΛIKA ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ:
350 γρ. μπισκότα digestive
250 γρ. βούτυρο
190 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
50 γρ. κακάο
60 γρ. κονιάκ
600 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
60 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. κονιάκ

 

EKTEΛEΣH ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ:

Τεμαχίζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά, το κακάο και το κονιάκ ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μείγμα γίνει λείο το ρίχνουμε πάνω στα τεμαχισμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα μπισκότα.
Αδειάζουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. πιέζοντας το προς τα κάτω. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη σε σαντιγί. Όταν αρχίσει να σφίγγει, προσθέτουμε το κονιάκ. Ξεφορμάρουμε το γλυκό με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
Με σακούλα ζαχαροπλαστικής γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας με τη σαντιγί.

 

Δείτε το video της συνταγής στο :

https://youtu.be/PsAYKSi_mf8

 

http://www.glykes-alchimies.gr/?p=6070

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *