Τούρτα με κάστανο και σοκολάτα, από τον chef Κυριάκο Μελά και το nestlenoiazomai.gr!

Θα χρειαστείς

    • Για τη βάση σοκολάτας
    • 1 αυγό
    • 70 γρ ζάχαρη
    • 40 γρ κουβερτούρα Nestlé Dessert
    • 50 γρ βούτυρο
    • 50 γρ αλεύρι
    • 30 γρ Nestlé Junior εβαπορε
    • Για την κρέμα κάστανο
    • 800 γρ κάστανα βρασμένα
    • 260 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    • 2 κτσ ρούμι / κονιάκ/ λικέρ/ αμαρέτο
    • 190 γρ ζάχαρη
    • Για την κρέμα σαντιγί
    • 330 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    • 150 γρ κουβερτούρα Nestlé Dessert Γάλακτος
    • Προαιρετικά: μούρα/ βατόμουρα

Οδηγίες

Ώρα για ζαχαροπλαστική!
Έχε ανά χείρας το σύρμα και χτύπα το αυγό με τη ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο, πρόσθεσε το γάλα και ενώ ανακατεύεις, ρίξε και τη σοκολάτα. Αφού λιώσει και η σοκολάτα σου και ανακατευτούν καλά τα υλικά σου, κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε το μείγμα του αυγού με τη ζάχαρη και όλο το αλεύρι. Τοποθέτησε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ αφού πρώτα την έχεις βουτυρώσει και πουδράρει με αλεύρι για να μη σου κολλήσει και ψήνεις στους 180 βαθμούς στον αέρα για 8-9 λεπτά. Ετοίμασε την κρέμα κάστανο, βράζοντας την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και προσθέτοντας τα κάστανα και το λικέρ. Αφήνεις το μείγμα σου να κρυώσει και το βάζεις στο μπλέντερ για χτύπημα μέχρι να γίνει κρέμα. Σειρά έχει η κρέμα σαντιγί! Χτύπησε καλά στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Βάλε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και πρόσθεσε τη σοκολάτα  Nestlé Dessert  γάλακτος, την οποία έχεις λιώσει, μέχρι να γίνει μια αφράτη μους. Μπορείς να τα ανακατέψεις και με μία σπάτουλα, απαλά και από μέσα προς τα έξω για να γίνει όσο πιο ανάλαφρη γίνεται.
Ώρα για συναρμολόγηση!
Τοποθέτησε τη σοκολατένια βάση που έψησες σε μια πιατέλα και κάλυψέ τη με τη μους σοκολατένιας σαντιγίς. Εάν έχεις μύλο, τον χρησιμοποιεις για να περάσεις την κρέμα κάστανο και να δώσεις το σχήμα χοντρού μακαρονιού στην κρέμα για να διακοσμήσεις την τούρτα σου. Ωστόσο ακόμα και αν δε διαθέτεις μύλο, χρησιμοποίησε τη φαντασία σου και φτιάξε την πιο λαχταριστή τούρτα. Πως; Με ένα κουτάλι άπλωσε την κρέμα και με τα δοντάκια ενός πιρουνιού δημιούργησε ραβδώσεις στην επιφάνεια. Διακόσμησε με φρούτα ή με κάστανα και είσαι έτοιμη για σερβίρισμα.
Καλή σου απόλαυση!

https://www.nestlenoiazomai.gr/content/%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *