Creta Carob
BOLERO-BIODIET

για 8 άτομα

Χρ.Προετοιμασία 30΄

Χρ.ψυγείο 2 ώρες

 

Υλικά

 

Για τη βάση:

250 γρ. μπισκότα Oreos

120 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο

Για την κρέμα:

500 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια

80 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

Λίγες σταγόνες μαστιχέλαιο

Για την σοκολάτα:

1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 ½ φλιτζάνι σοκολάτα κουβερτούρα 60% κακάο ψιλοκομμένη

 

Διαδικασία

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα. Τα αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.

 

Σε φόρμα με αποσπώμενη βάση. Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και το απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται. Το ψήνουμε για 12 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. ρίχνουμε το τυρί, τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε σε χτυπημένη σαντιγί την κρέμα γάλακτος, της σταγόνες μαστιχέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες. Το βγάζουμε από το ψυγείο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και λιώσει η σοκολάτα. Κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Αδειάζουμε την σοκολάτα στην φόρμα. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 1 ώρα. Βγάζουμε από το ψυγείο. Αφήνουμε για 4΄ και σερβίρουμε.

 

 

http://www.lekkas-giorgos.com/2013/06/blog-post_15.html

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *